Nilüfer Zabıta ekipleri Bizim Ev bireyleri ile el ele

Nilüfer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’ni ziyaret etti.

Nilüfer Belediyesi Zabıta Müdürü Tan Gündüz ve zabıta ekiplerinin yer aldığı ziyarette Bizim Ev katılımcıları ile hayatlarını kolaylaştırmak için neler yapabileceklerini görüştüler. Engelli bireyler günlük yaşamda özellikle engelli yoluna ve kaldırımlara park edilmiş araçlar konusunda yaşadıkları sıkıntıları aktardı.

“Her zaman yanınızdayız”

Kimsenin özgürlüklerinin kısıtlanmaması gerektiğinin altını çizen Zabıta Müdürü Tan Gündüz de  “Engelli yollarına park eden araçlar, kaldırımlarda satış yapan mağazalar, engellilerin ya da çocuğuyla kaldırımda yürümek zorunda olan annelerin özgürlüklerini kısıtlıyorlar. Biz bununla ilgili her türlü çalışmayı yapıyoruz, ancak vatandaşlarımızdan da tarih, saat ve adresin yer aldığı fotoğrafları bizlere iletmelerini istiyoruz. Ceza yazsak bile mahkeme tarafından iptal edilebiliyor. Ceza eğitim değildir, sadece caydırıcıdır. İnsanlarda engelli yollarına ve kaldırımlara araç park etmemeleri gerektiği düşüncesini sizlerle birlikte oluşturacağız. Bu algıyı sizler ve bizler sayesinde olacak. Başkanımız Mustafa Bozbey’in bize verdiği destek ve özgüvenle gerçekleştireceğiz. Sıkıntınız olduğu anda en yakın Zabıta Karakolu’na başvurduğunuz takdirde biz her zaman sizin yanınızda olacağız ve destek vereceğiz” dedi.

Bizim Ev Sorumlusu Emine Özdilli de Zabıta Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ziyaretin engelli bireylerin hakları konusunda bilinçlenmeleri ve sorunlarının çözümü açısından yararlı olduğunu belirterek teşekkür etti.