Japonya’dan Nilüfer’e kardeş personel

Nilüfer Belediyesi, kardeş şehirleriyle olan ilişkilerini geliştirmek için farklı projelere imza atmaya devam ediyor. Nilüfer Belediyesi’nin 2007 yılından beri kardeş şehri olan Japonya’nın Tokai Belediyesi’yle kurumsal birlikteliğin geliştirilmesi ve yeni projelerin üretilmesi için personel değişim programının bu yıl altıncısı gerçekleştirildi. Tokai Belediyesi’nde 4 yıl Afet Önleme ve Kriz Yönetimi Uzmanlığı yapan ve şuan Yangın Söndürme Birimi’nde çalışmalar yürüten Hiroyuki Kawasaki, personel değişim programı kapsamında Nilüfer Belediyesi’ne geldi. Nilüfer Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı Birimi’nde 6-25 Aralık tarihleri arasında çalışmalar sürdürecek olan Hiroyuki Kawasaki ilk olarak Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret etti. Mustafa Bozbey Japon konuğu eşi Seden Bozbey ile birlikte ağırladı.

Tokai Belediye Başkanı Atsuo Suzuki’nin Başkan Bozbey’e gönderdiği mektubu ileten Kawasaki, yaşadığı kent hakkında da Bozbey’e bilgi verdi. Nilüfer’de Sivil Savunma Uzmanlığı biriminde görev almaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Hiroyuki Kawasaki, yeni projelere birlikte imza atmanın yanı sıra yeni dostluklar ve arkadaşlıklar kurmak istediğini belirtti.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Hiroyuki Kawasaki’yi Nilüfer’de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Bozbey, Hiroyuki Kawasaki ile sivil savunma ve depreme yönelik çalışmalar hakkında deneyim aktarımları yapılacağını kaydetti.

Ziyaretin sonunda Kawasaki ve Başkan Bozbey birbirlerine çeşitli hediyeler vererek keyifli bir sohbete imza attı.

25 Aralık’a kadar Nilüfer Belediyesi’nde çalışmalara katılıp incelemelerde bulunacak olan  Hiroyuki Kawasaki, Nilüfer Belediye Meclisi’nin Aralık ayı  toplantısına da katıldı. Başkan Bozbey, Tokai Belediyesi çalışanını Meclis üyelerine tanıttı.