Nilüfer’in 235’inci parkı Odunluk’a

Nilüfer Belediyesi ve Aslanoba Ailesi işbirliğiyle hayata geçirilen park çocukları sevince boğdu.

Nilüfer, katılımcılık ve dayanışma anlayışıyla oluşturulan hizmetlerin bir yenisine daha kavuştu. Nilüfer Belediyesi ve yardımsever Aslanoba Ailesi işbirliğiyle Odunluk Mahallesi’nde engelli bireylerin rahatlıkla kullanabilecekleri Nuri-Nihat Aslanoba Engelsiz Parkı’nın açılışı yapıldı. Toplamda 4 bin 300 metrekare olan, 2 bin 200 metrekarelik yeşil alana sahip Engelsiz Parkı’nın açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yardımsever Nihat Aslanoba ve eşi Havva Aslanoba, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa Eski Valisi Zekai Gümüşdiş, Bursa Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanları Ekrem Barışık, Erdoğan Bilenser, Odunluk Mahallesi Muhtarı İlyas Seyhan, Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi gönüllüleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Nilüfer’e 235’inci parkı kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yardımsever Aslanoba Ailesi’ne böylesine anlamlı bir projeye imza attıkları için teşekkürlerini iletti. Başkan Bozbey, “Dayanışma kenti Nilüfer’in farkını bir kez daha burada ortaya koymanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler, birlikten doğan güce, el ele vererek elde edilen, dalga dalga yayılan iyiliğe inanıyoruz. O nedenle, hizmetlerimizi yaparken de dayanışmanın ürünü olan çalışmaları özellikle benimseyerek yapıyoruz. Yaklaşık 3 yıl önce açılan Havva Aslanoba Turizm Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, bu ülkenin hava kadar su kadar ihtiyacı olan eğitime en önemli katkıdır. Şimdi de, toplam alanı 4300 metrekare olan Nilüfer’in de 235’inci parkını yine onların sayesinde yaşama geçiriyoruz. Çevre ve doğal yaşam kenti Nilüfer, aynı zamanda tüm engelleri ortadan kaldırarak, bir arada yaşama kültürünün de geliştiği bir kenttir. Nuri Nihat Aslanoba Engelsiz Parkı da, işte bu anlayışla Nilüfer’e, Bursa’ya kazandırdığımız çok önemli bir hizmettir” şeklinde konuştu.

Engellilere yönelik spor aleti, oyun grubu, piknik masası, basketbol sahası, hamak salıncak gibi donatıların yer aldığı parkta farklı bir uygulamayı daha hayata geçirdiklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü işbirliğiyle ağaç giydirme ve basketbol saha çitlerinin örülmesiyle parka renk katıldığını söyledi. Bozbey, “Herkesin keyfini çıkarabileceği, kent içinde nefes alınabilecek bir ortamı bu parkla yaşama geçirmekten son derece mutluyuz” diyerek, Güzel Sanatlar Bölümü Resim Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Uzman Sevgi Yüksel Uzunöz ve öğrencilerine de katkılarından dolayı teşekkür etti.

Yardımsever işadamı Nuri Nihat Aslanoba da eşi Havva Aslanoba ile birlikte kürsüye gelerek Havva Aslanoba Turizm Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve Engelsiz Parkı’nın yapım aşamasını aktardı. Turizm Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin ilk mezunlarını vereceğini de kaydeden Nuri Nihat Aslanoba, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Odunluk Mahalle Muhtarı İlyas Seyhan mahalleye kazandırılan park için teşekkür ederken CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da milletlerin gelişmişlik düzeyinin engelli vatandaşlara verdiği değerle ölçüldüğüne dikkat çekti. Aydın, “Eğer engelli vatandaşımızın yaşamını kolaylaştıracak, onların da diğer insanlar gibi ihtiyaçlarının olduğunu hatırlayarak bu parklar gibi yatırımlar yaparsak, o zaman ileri demokrasiye ulaşmış oluruz” diye kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yardımsever Nihat Aslanoba ve eşi Havva Aslanoba’ya Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi gönüllüleri tarafından yapılan tablo hediye etti.