Direk: Korkmayın, felsefe yapın

Nilüfer Belediyesi 20. Ulusal Liselerarası Felsefe Olimpiyatları kapsamında düzenlenen “Küçük Prensle Düşten Düşünmeye” söyleşisine ev sahipliği yaptı. Tan Eğitim Kurumları ile birlikte BOAB Oditoryum’da düzenlenen söyleşi Çamlıca Anadolu Lisesi öğrencilerinin konseri ile başladı. Söyleşiye katılan Uluslararası Felsefe Olimpiyatları Kurucu üyesi ve Türkiye Felsefe Kurumu Çocuklar İçin Felsefe Birim Başkanı Nuran Direk, ortaokul ve lise öğrencilerine dikkat çekici mesajlar verdi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine böyle bir etkinlik düzenledikleri için teşekkür eden Nuran Direk, analitik düşünme üzerine sunumlar yaptı.

Gençlere tavsiyelerde bulunan Direk, “Korkmayın, felsefe yapın. Düşlerinizden, düşünceye yolculuğunuzu gerçekleştirin” dedi. Direk deneyimlerini ve bu konuda yıllardır yaptığı çalışmalar hakkında da öğrencilere bilgi verdi ve var olanı ortaya çıkarmak için kullanılabilecek en iyi yöntemin Sokratik yöntem olduğunu söyledi.

Nuran Direk “Eleştirel düşünme ve zihinsel farklılıklar üzerinde durulan bu çalışmanın amaçlarından biri de öğrencilerin verileri sorgulayabilen, yargılama gücü gelişmiş, öz güvenini kazanmış, sahip olduğu bilgileri eleştiri süzgecinden geçirebilen, düşündüklerini ifade edebilen, görüşlerini destekleyebilen bireyler olabilmelerini sağlamaktır” dedi.