1 yılda 72 bin kıyafet yeniden hayat buldu

‘Önce insan’ ilkesiyle sosyal gelir grupları arasında dengenin sağlanması ve sosyal dayanışmanın gelişmesini amaçlayan Nilüfer Belediyesi, Giymiyorsanız Giydirin Atölyesi ve Giymiyorsanız Giydirin Kampüs ile ikinci el eşyaları yeniden kullanılır hale getirerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Duyarlı vatandaşlar tarafından Giymiyorsanız Giydirin Atölyesi, Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Sosyal Destek Bürosu, Nilüfer’deki muhtarlıklar, Carrefour Alışveriş Merkezi’nde bulunan İletişim Noktası ve Nilüfer Kent Konseyi’ne bırakılan eşyalar önce elden geçiriliyor ve kullanılabilir durumda olanlar ayrılıyor. Kullanılabilir eşyalar arasından tamir edilmesi gerekenler tamir ediliyor, ardından hepsi yıkanıp ütüleniyor ve raflardaki yerini alıyor.

Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü personeli tarafından ilk günkü görünümüne kavuşturulan eşyalar, gelen taleplerle birlikte ihtiyaç sahiplerine veriliyor.

İhtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor

2015 yılı boyunca Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 72 bin 41 adet giyim eşyası ihtiyaç sahiplerine verildi. İhsaniye Mahallesi’nde bulunan Giymiyorsanız Giydirin Atölyesi’nden toplam 65 bin 215 adet kıyafet dağıtılırken, üniversite öğrencilerine yönelik hizmet veren Giymiyorsanız Giydirin Kampüs’ten de 6826 adet kıyafet öğrenciler tarafından alındı.

Vatandaşların taleplerine göre Türkiye’nin dört bir tarafına eşyanın da gönderildiği ve İhsaniye Mahallesi İsmetiye Caddesi Şahin Sitesi’nde hizmet veren Giymiyorsanız Giydirin Atölyesi’nden 2015 yılı içerisinde toplam bin 248 aileye, 147 muhtarlığa ve 24 defa şehir dışına giyim eşyası gönderildi. Öğrencilerin yararlanabilmesi için Görükle Sakarya Mahallesi Atatürk Caddesi Çağrıyan Sokak’ta hizmet veren Giymiyorsanız Giydirin Kampüs’den de 579 öğrenciye yardımda bulunuldu.

Nilüfer Belediyesi’nin Giymiyorsanız Giydirin Atölyesi’ne katkıda bulunmak isteyenler, kullanılabilir durumdaki büyün kıyafet, ayakkabı, çanta, ev tekstili ve oyuncakları Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde bulunan Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Nilüfer Kent Konseyi, Nilüfer sınırlarında bulunan muhtarlık binaları, Carrefour AVM’de bulunan İletişim Noktası, Giymiyorsanız Giydirin Atölyesi ve Giymiyorsanız Giydirin Kampüs’e bırakabiliyor.

Giymiyorsanız Giydirin Kampüs’ten yararlanmak isteyenler, öğrenci kimlikleri ile buradan istedikleri eşyayı alabiliyor. İhsaniye Mahallesi’ndeki Giymiyorsanız Giydirin Atölyesi’nden de ihtiyaç sahibi herkes faydalanabiliyor.