Nilüfer Organik Ürün Pazarı’na ilgi artıyor

Bursa’nın ilk, Türkiye’nin de ikinci organik ürün pazarını 2006 yılında hayata geçiren Nilüfer Belediyesi, pazarın daha fazla kişiye ulaşabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Kullanılan yoğun tarım kimyasalları ve sentetik gübrelerin insan sağlığı ve çevreye verdiği zararlar günümüzde en çok tartışılan konulardan biri olmayı sürdürürken, Nilüfer Belediyesi’nin tüketicilerin sağlıklı gıdalara ulaşabilmeleri için açtığı Organik Ürün Pazarı tüketiciyi birinci elden üreticiyle buluşturuyor. Açıldığı günden bu yana binlerce tüketicinin daha çok Bursa'da üretim yapan organik sertifikalı ürün almasını sağlayan Nilüfer Organik Ürün Pazarı, her hafta cumartesi günleri Konak Mahallesi’ndeki kapalı pazar alanında hizmet veriyor.

Sağlıklı, kaliteli ve güvenli gıda
Hem üreticiler hem de tüketiciler Nilüfer Belediyesi’nin kendilerine sunduğu bu olanaktan oldukça memnun. Doğru ve sağlıklı gıdaya organik tarımla ulaşmanın mümkün olduğunu belirten üreticiler, ‘Bizler sağlıklı, kaliteli ve güvenilir gıdalar tüketme hakkı olan tüm tüketicilerin bu taleplerini karşılamak üzere buradayız’ dediler. Halkın, Nilüfer Organik Ürün Pazarı’ndan gönül rahatlığıyla alışveriş yapabileceğini belirten üreticiler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yetkilendirdiği kurumlardan aldıkları Organik Ürün Sertifikası’na sahip olduklarını belirterek ‘Sertifika, sattığımız ürünlerin Organik Tarım Kanun ve yönetmeliklerine uygun olduğunun bir göstergesi’ dedi.

Pazardan alışveriş yapan tüketiciler de böyle bir olanağı kendilerine sunan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti. Nilüfer Organik Ürün Pazarı sayesinde sağlıklı ürünlere ulaşabildiklerini belirten yurttaşlar, ‘Organik üretim sayesinde tarım kimyasalları ve sentetik gübreler, GDO ve hormonlar kullanılmıyor. Böylece toprak su ve havanın kirliliği de önleniyor. Bizler de çocuklarımıza daha sağlıklı gıdalar yedirebiliyoruz’ diye konuştu.

‘Ürünlerin kontrolü yapılıyor’
Halka daha sağlıklı ve güvenilir ürünler sunma amacı taşıdıklarını belirten Nilüfer Belediyesi Çevre ve Kırsal Alan Danışmanı Arca Atay ‘Organik Ürün Pazarı her geçen gün daha çok ilgi görüyor. Nilüfer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, pazara her giren tüm ürünlerin kontrolünü yapıyor’ dedi.

Organik yılbaşı programı
Bursa’da ilk olma özelliği taşıyan Nilüfer Organik Ürün Pazarı yılın son günlerinde renkli bir etkinliğe de sahne olacak. Nilüfer Organik Ürün Pazarı’nın bilinirliğini artırmak ve tanıtımının yaygınlaştırılması için 26 Aralık Cumartesi günü saat 13.00’de yılbaşı programı düzenlenecek. EKODER’in de katkı vereceği etkinlik Konak Kapalı Pazar alanında düzenlenecek. Çeşitli organik ürünlerin ikram edileceği etkinliğe ÇEKÜDER müzik grubu da renk katacak.

Nilüfer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün organizasyon ve kontrolü ile faaliyetini sürdüren pazar hakkında daha detaylı bilgi almak, organik ürün üretimi ya da satışını gerçekleştirmek isteyenler ilgili müdürlüğün Kırsal Alan Bürosu’nun 4441603 dâhili 3017 numaralı telefonundan bilgi alabilirler.