Milli eskrimci Hakan Akkaya dünya üçüncüsü

Türkiye Milli Takımı’na seçilen Nilüfer Belediyesi Tekerlekli Sandalye Eskrim Takımı sporcularından Hakan Akkaya, 14-21 Aralık tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin Sharjah kentinde gerçekleşen U-23 Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya kazandı.

27 ülkenin katıldığı şampiyonanın Erkekler Flöre kategorisinde mücadele eden Akkaya, ilk turda 4 galibiyet ve 1 mağlubiyet alarak tur atladı. 16’lık tabloyu maç yapmadan geçen Akkaya, çeyrek finalde Rusya’dan Oleg Sukhoteply ile eşleşti. Rus rakibini 15-5 gibi net bir skorla mağlup eden Akkaya, yarı finale yükselerek Polonya’dan Michal Nalewajek ile karşılaştı. Yarı finalde rakibine 15-7 yenilen Hakan Akkaya, bronz madalya almaya hak kazandı. Şampiyonada Polonyalı Michal Nalewajek birinci olurken, Büyük Britanya’dan Dimitri Coutya da gümüş madalya aldı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, dünya üçüncüsü olan Hakan Akkaya’yı başarısından dolayı tebrik etti. Bozbey, ‘Hakan, ülkemizi ve Bursa’yı uluslararası arenada çok iyi bir şekilde temsil eden başarılı bir sporcumuz. Kendisini, takım arkadaşlarını ve teknik heyeti başarısından dolayı kutluyorum. Nilüfer Belediyesi olarak spora ve sporcuya büyük destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz’ dedi. Daha önce de U-23 Dünya Oyunları’na katılan Akkaya, Hollanda, Rusya, Fransa, İngiltere, Almanya, Macaristan ve İtalya’dan eskrimcilerle mücadele etmiş ve dünya birincisi olmuştu.