Nilüfer Organik Ürün Pazarı’nda yeni yıl coşkusu

Bursa’nın tek Türkiye’nin ikinci organik pazarı olma özelliği taşıyan Nilüfer Organik Ürün Pazarı, yeni yılı coşkuyla karşıladı. Bursalı üreticilerin yer aldığı Nilüfer Organik Ürün Pazarı’nda üreticiler bir taraftan organik ürünleri satarken diğer bir taraftan da yeni yılı pasta keserek karşıladı. Yeni yıl için özel olarak süslenen pazarda vatandaşlar organik sebze ve meyvelerden oluşturulan yılbaşı ağacına yoğun ilgi gösterdi.

Organik ürün üreticilerine destek olmak istediklerini belirten Bursa EKODER Başkanı ve aynı zamanda Nilüfer Belediyesi Çevre ve Kırsal Alan Danışmanı Arca Atay, organik ürünler hakkında bilgi verdi. Pazarda en çok ilgi çeken ürünün Ekobahçe’de deneme üretimi yapılan renkli mısır ve tatlı patates olduğunu kaydeden Atay, 2006 yılında Nilüfer Belediyesi ve EKODER tarafından kurulan Nilüfer Organik Ürün Pazarı’nın amacının duyarlı üreticilerle sağlıklı ürün tüketmek isteyen tüketicileri bir araya getirmek olduğunu söyledi. Her cumartesi günü Konak Kapalı Pazar Alanı’nda tezgahların bilinçli tüketim için açıldığını belirten Arca Atay, satıcıların çoğunlukla kendi ürünlerini sattıklarını ve sertifikasız ürüne izin vermediklerini kaydetti.

ÇEKÜDER Orkestrası'dan konser

Organik olarak üretilen 60 çeşit ürünün yer aldığı Nilüfer Organik Ürün Pazarı’nda Çalı Çevre ve Kültür Derneği Orkestrası (ÇEKÜDER) da sahne aldı. Nilüfer Belediyesi Konak Kapalı Pazar Alanı’nda mini bir konser veren ÇEKÜDER Orkestrası, Barış Manço’nun dillerden düşmeyen Domates Biber Patlıcan adlı şarkısını da seslendirerek Nilüfer Organik Ürün Pazarını renklendirdi.