Ertuğrul Mahallesi’ne okul için Meclis’ten karar çıktı

Nilüfer’in Ertuğrul Mahallesi’nde yaşanan ilkokul sıkıntısı Mahalle Komitesi’nin girişimiyle çözüme kavuşuyor.  Geçtiğimiz günlerde ‘Mahallemize ilkokul istiyoruz’ çağrısı yapan Ertuğrul Mahalle Komitesi ve çevre sakinlerinin bu talebi olumlu yanıt buldu. Nilüfer Belediyesi, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün girişimleri ile Ertuğrul Mahallesi’ne ilkokul yapılması için önemli adımlar atıldı.

Nilüfer Belediye Meclisi’nin Ocak ayı ikinci birleşiminde mahallede bulunan eski okul arazisinde imar planı değişikliği öngören rapor görüşüldü. Meclis’te imar planı değişikliği oy birliği ile kabul edildi. Bu kararla mahallede okul yapılması için önemli bir adım atılmış oldu.

Ertuğrul Mahallesi’ne bir an önce ilkokul yapılması gerektiğini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Biz de Nilüfer Belediyesi olarak katkı sunmaya hazırız. Bu,  Mahalle Komitesi’nin başarısıdır. Bu konuda katkı koyan muhtarımız ve Mahalle Komitesi üyelerini tebrik ediyorum. Mahalle komitelerinden beklentimiz bu. Proje üreterek takipçisi olmaları, mahalle sorunlarına duyarlı olmaları ve bu konuda da mücadele edebilecek bir yapıda olmaları” dedi. Başkan Bozbey, ortaya çıkan bu sonucun da bir kez daha Mahalle Komiteleri’nin Türkiye’de örnek bir model olduğunu gözler önüne serdiğine vurgu yaptı.

Meclis toplantısını izleyenler arasında bulunan Ertuğrul Mahalle Komitesi Başkanı Ertuğrul Gönülsüz ile üyeler, kararı alkışlayarak  sevinçlerini gösterdi. Nilüfer Belediye Meclisi’ne verdiği karardan dolayı teşekkür eden Gönülsüz, “Bundan sonraki girişimlerimiz okulun bir an önce yapılabilmesi için hayırseverlerden ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nden destek istemek olacak” şeklinde konuştu.

Meclis’te terör tepkisi

Nilüfer Belediye Meclisi’nde Türkiye’de yaşanan terör olayları ve operasyonlarda şehit olan Bursalı Uzman Çavuş Nazmi Ayyıldız da gündeme geldi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde yapılan operasyonlarda şehit olan Bursalı Uzman Çavuş Nazmi Ayyıldız için ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu. Son zamanlarda yaşanan terör olaylarının acı bilançosunun her geçen gün arttığını belirten Başkan Bozbey, “Bölgede yaşanan endişe verici olaylara hepimiz tanığız. Bu bölgemizde bir an önce kalıcı barışın hakim olması, vatandaşlarımızın sağ duyulu biçimde ülkeye ve bütünlüğümüze sahip çıkacak anlayışla orada bulunmalarını diliyoruz. Yıllardır birlikte barış ve huzur içinde yaşadığımız bir ülkede, bu kadar dehşet verici bir konuma gelmemiştik. İnsan haklarının, barışın ve demokrasinin ne kadar önemli olduğunu bir yurttaş olarak bir kez daha anlıyoruz. Bunları, ülkemizde yaşayan yaklaşık 80 milyon insanın da anlamasını diliyoruz. Bu anlamda tekrar meclis adına tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Mekanları cennet olsun” ifadelerini kullandı.