Bozbey: Bilardo eğitim kurumlarında ders olarak verilmeli

Sporun her dalının Nilüfer’de tanınması ve yapılması için çok sayıda proje hayata geçiren  Nilüfer Belediyesi, bilardoya gönül veren isimleri ağırladı.

Dünya Bilardo Birliği Başkanı Farouk Barki, Avrupa Bilardo Birliği Başkanı Benny Diggens, Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, Türkiye Bilardo Federasyon Başkan Vekili Cumalibey Germi ve Türkiye Bilardo Birliği Teknik Kurul Üyesi Ece Tamer, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i Halk Evi’nde ziyaret etti.

Başkan Mustafa Bozbey, önemli bir spor dalı olan bilardonun eğitim kurumlarında ders olarak verilmesi gerektiğini söyledi. Bozbey, “Bilardonun kahvehanelerde veya kafeteryalarda iki saat oynamak ile yaygınlaşacağına inanmayanlardanım. En az 10 masalı spor merkezleri haline getirilen bilardo salonları yapılmalı ve bu salonlarda sadece teknik eğitim verilmeli. Buraya gelen kişiler de oranın spor amaçlı olduğunu bilmeli. Böyle olursa hem bilardo daha fazla yaygınlaşır hem de bir spor kültürü haline gelir. Sizlerin desteği ile son yıllarda bilardoda  başarı grafiğinin artığını görebiliyoruz” dedi.

Bilardonun Türkiye’de yaygınlaşması için çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan da “Ülkemizde bilardo unutturuldu. Biz yönetim olarak bilardoyu canlandırmak için gereken çalışmaları yapıyoruz.  Bu çalışmalar neticesinde ülkemizdeki bilardoya ilgi çok ciddi oranda artış gösterdi” diye kaydetti.