Aytül Akal’dan çocuklara masallar

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün çocukların okudukları yazarların farklı yönlerini keşfetme ve kitap okumayı alışkanlık haline getirmek amacıyla düzenlediği ‘Çocuklara Kitap Söyleşileri’ne ilgi her geçen gün artıyor. Etkinlik kapsamında, kitapları bir çok dile çevrilen şiir, öykü ve masal yazarı Aytül Akal, çocuk okurlarıyla bir araya geldi.

İki oturumdan oluşan söyleşide ilk olarak Nazım Hikmet Kültürevi’nde farklı okullardan gelen ortaokul öğrencileriyle buluşan Akal, Fantastik Galaksi Serisi’ndeki kitaplarını ve  yazarlık serüvenini anlattı.

Aytül Akal, söyleşinin ikinci oturumunda da Misi Çocuk Kütüphanesi’nde anaokulu öğrencileriyle bir araya geldi ve çok sevilen ama unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunları hatırlatmak amacıyla yazdığı ‘Ne Oynayalım?’ adlı kitabını anlattı.

Miniklerin mutluluklarının yüzünden okunduğu etkinliğin sonunda Akal, Nilüfer Belediyesi’nin çocuklara armağan ettiği kitaplarını imzaladı.