Küçük hayvansever mama otomatı yaptı

Özellikle soğuk kış günlerinde açlıkla karşı karşıya kalan, hatta bazen ölen sokak hayvanları için çok üzülen Altınşehir Koleji 5. sınıf öğrencisi Oya Banu Güvercin, can dostlarına katkıda bulunabilmek adına bir proje gerçekleştirdi. Oya Banu Güvercin, kendisinin geliştirdiği “Mama Otomatı”nı öğretmeni Burcu Boran ve Okul Müdürü Tamer Serol ile birlikte Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e anlattı.

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Fikriye Eker’in de yer aldığı ziyarette Güvercin, proje fikrinin Fen Bilimleri öğretmeni Burcu Boran’ın, “Canlıların hayatlarını kolaylaştırmak için ne tür projeler yapabiliriz?” sorusuyla kafasında canlandığını belirtti. Her gün sabahları erkenden uyanıp sokak hayvanlarını beslediğini anlatan Oya Banu Güvercin, bunu bir adım daha ileriye götürmek için projeyi geliştirdiğini söyledi. Oya Banu Güvercin, hem öğretmeni hem de babasından yardım alarak can dostları için hayati önem taşıyan bu otomatı geliştirdiğini anlattı. Küçük mucit, “Mama Otomatını yaparken babam çok destek oldu. Okulda ve evde yaptığım uzun çalışmanın ardından bu otomat ortaya çıktı” dedi.

Hayvanlara duyduğu sevginin kendisini bu çalışmaya ittiğini söyleyen küçük mucit, “Herkesin sokaktaki can dostlarına katkıda bulunabilmesi için bu projeyi gerçekleştirdim. Böylece tüm hayvanseverler sadece 1 lira atıp 1 kap mama alabilecekler” diye konuştu.

Bozbey: Herkese örnek olmalı

Mama Otomatı’nın hayvanseverler adına önemli bir proje olduğunu belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, hayvanlara karşı gösterdiği duyarlılık için küçük öğrenciyi kutladı ve ‘Bu çalışma her yaştan hayvansevere örnek olmalı” dedi.

Bozbey, “Bugün Altınşehir Koleji öğrencisi Oya Banu Güvercin hayvanlara yönelik projesini bizimle paylaştı. Aslında kendisine Nilüfer’in en küçük mucidi diyebiliriz. Oya Banu, sokak hayvanların yem ihtiyaçlarını karşılamak için böyle bir proje geliştirmiş. Babasının da desteği ile çok önemli bir çalışma yapmış, kendisini kutluyorum. Bizim amacımız bu otomatı geliştirmek. Artık Oya Banu Güvercin’i bu şekilde her yerde hatırlayacağız. Oya Banu, böyle bir projeyi geliştirerek can dostlarımıza olan duyarlılığını ve sevgisini göstermiş oldu. Kızımızı, ailesini ve öğretmenlerini  kutluyorum” dedi.