Bozbey: Kadın değişirse yaşam değişir

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınların yanındaydı. Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin kadınların istihdam edilmesini sağlamak amacıyla açtığı meslek edindirme kurslarına katılan kadınları da unutmadı. Başkan Bozbey ilk olarak Nilüfer Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü İş ve Meslek Edindirme Ofisi’nin, Uludağ Soroptimist Kulübü iş birliğiyle düzenlediği 0-3 Yaş Bebek Bakıcılığı kursunu ziyaret etti. Kursiyerlerin Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Bozbey, günün anısına çiçek dağıttı.

“Kadınlara gereken değeri vermeliyiz”

Kadınların eğitiminin ve sosyal yaşamda yer almalarının önemine dikkat çeken Başkan Mustafa Bozbey, “Çocuklarımızın huzurlu ortamda yetişmesini istiyorsak kadınlarımızı bilinçlendirmeliyiz, değiştirmeliyiz. Kadın değişirse yaşam değişir. Kadınları sosyal yaşama çekmeliyiz toplumla kaynaştırmalıyız. Tüm kadınlar emekçidir. Avrupa kadını erkek ayırmıyor insan diyor. Biz kadın mı bayan mı emekçi mi tartışmaları yapıyoruz. Kadınlarımıza gereken değeri vermeliyiz” dedi.

0-3 Yaş Bebek Bakıcılığı Kursu’na önem verdiklerini söyleyen Başkan Bozbey çocukların en iyi öğretmenlerinin anneleri olduğunu, kişilik karakterinin de  3-6 yaş arasında oluştuğunu belirtti. Bozbey, Nilüfer Belediyesi İnsan Kaynakları Eğitim Müdürlüğü İş ve Meslek Edindirme Ofisi tarafından düzenlenen kalıcı makyaj ve mikropigmentasyon kursunda  da kursiyerlerle bir araya geldi. Barış Spor Salonu ve Gençlik Merkezi’nde düzenlenen kursta kadınlara çiçek vererek Kadınlar Gününü kutlayan Bozbey, kursiyerlerle birlikte günün anısına pasta kesti.