Misi fotoğraf sanatının merkezi olacak

Sivil toplum kuruluşlarının merkezi haline gelen Nilüfer’e yeni bir dernek daha merkezini taşıyor. Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) Başkanı Utku Kaynar ve Yönetim Kurulu üyeleri Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i Halk Evi’nde bulunan makamında ziyaret etti. Ziyarette BUFSAD’ı Nilüfer’e taşımak istediklerini kaydeden Utku Kaynar, projeleri hakkında Bozbey’e bilgi verdi. Uluslararası fotoğraf etkinliklerini Nilüfer Belediyesi ile birlikte gerçekleştirmek istediklerini söyleyen Kaynar, Nilüfer’e bir de Fotoğraf Müzesi kazandırmak istediklerini ifade etti.

Sanatın, sanatçının her zaman yanında olduklarını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de BUFSAD’ın ulusal ve uluslararası projelerine destek vereceklerini söyledi. Başkan Bozbey, Bursa’nın doğal güzellikleriyle dikkat çeken Misi’nin fotoğraf sanatının merkezi olabileceğini kaydederek müze için BUFSAD’a Gümüştepe (Misi) Mahallesi’ni önerdi. Bozbey, Fotoğraf Müzesi için yer arayışında olduklarını söyledi.