Nilüfer Belediyesi’nden yeni girişimcilere eğitim

İstihdama yönelik çok sayıda proje üreten, sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak çeşitli meslek edindirme kursları düzenleyen Nilüfer Belediyesi yeni girişimciler için de eğitim düzenliyor. Nilüfer Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü İş ve Meslek Edindirme Bürosu, girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmeler kurulmasını sağlamak amacı ile KOSGEB iş birliği ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verecek.

Girişimcilerin, KOSGEB Yeni Girişimci Desteği’ne başvurabilmelerini de sağlayacak eğitim için başvurular başladı.18 yaşını dolduran herkes bir fotoğraf ile birlikte 28 Mart 2016 tarihine kadar Nilüfer Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü İş ve Meslek Edindirme Bürosu’na eğitime katılmak için başvurabilir. Nilüfer Belediyesi Dernekler Yerleşkesi’nde 4-14 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirilecek olan eğitim toplam 70 saat sürecek.

Sevi Yumuk Tonak tarafından verilecek eğitimin sonunda katılımcılara Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi verilecek. KOSGEB eğitimi alan, şirketini açan girişimciler iş planı ile KOSGEB' e destek başvurusunda bulunabiliyorlar. Kurul’da yapılan değerlendirme sonucunda şartları taşıyan girişimciye 50 bin liraya varan hibe, 100 bin liraya varan kredi desteği veriliyor.