Dayıoğlu: Dünyanın en güzel bağımlılığı kitap okumak

Çocuklardan bol bol kitap okumalarını isteyen  Dayıoğlu “Kitap insanı kötülüklerden korur” dedi.

Nilüfer Belediyesi Kütüphaneler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çocuklarla Kitap Söyleşileri’nin bu ayki konuğu Yazar Gülten Dayıoğlu oldu. Nazım Hikmet Kültürevi ve Üçevler Kütüphanesi’nde düzenlenen iki ayrı söyleşide yaklaşık 400 çocukla bir araya gelen usta yazar, öğrencilere öğütler verdi. 53 yıllık yazar olduğunu ve 80 kitap yazdığını belirten Dayıoğlu, “İlkokuldayken yazmaya başladım. Yeteneğimi gören öğretmenim beni kütüphaneye götürdü ve yazmam için yönlendirdi. Okumadan yazamazsınız ve ben hala yazmak için okuyorum. Kitaplar zihnin besinidir. Kitaplar dünyanın en güzel bağımlılığıdır. Düzenli okursanız bağımlılık yapar. Kitap okuyan dilini iyi öğrenir, kelime ve sözcük dağarcığını genişletir. Kitap okuyan kendini rahat ifade eder ve toplumda fark yaratır. Kitap okuyan insan sarrafı gibi karşısındakini anında çözer” dedi.

80 kitabı olduğunu ve yazmak için hala araştırma yapıp, kitap okuduğunu kaydeden Dayıoğlu,

“Kitap insanı kötülüklerden korur”

Yazarken, ifadeleri rahat yansıtmak ve vurucu cümleler kurmak için hala araştırdığını belirten usta kalem,  “Kitapların içeriği ve karakterler, toplumu, hayatı yansıtır. Kitaplar hayatı her haliyle anlatır. Ben kitapları aşıya benzetirim. Aşı insan vücudunu hastalıklara karşı korur. Kitapta insanı kötülüklerden korur” diye konuştu.

Kitaplarını basılmadan önce en az 5-6 kez okuduğunu ifade eden Gülten Dayıoğlu, “Kitap yazarken kullandığım dile ve hitap ettiğim yaşa önem veririm. Gelişim çağındaki kuşaklara hitap ettiğim için ben de kendimi sürekli yeniliyorum. Türkçeyi okura en iyi şekilde takdim etmek için uğraşıyorum” dedi.

Soruları da yanıtlayan Dayıoğlu, Gizemli Güvercin adlı kitabını da öğrenciler için imzaladı. Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala da Gülten Dayıoğlu’na, özel tasarım portresini armağan ederek söyleşi için teşekkür etti.