Nilüfer Müzik Festivali “En İyi” ödülü için oy bekliyor

Nilüfer Belediyesi’nin “Dünyayı sev, geyiği öp festivale gel” sloganıyla geçtiğimiz yıl 4-5-6 Eylül tarihlerinde Balat Ormanı’nda düzenlediği Nilüfer Müzik Festivali, Radyo Boğaziçi tarafından düzenlenen müzik dünyasının en iyilerinin seçileceği ankette En İyi Müzik Festivali kategorisinde aday gösterildi.

Cappadox Festival, Chill Out, Electronica Festival, Headbanger’s Weekend, İstanbul Caz Festivali ve One Love Festival gibi müzik festivallerinin yer aldığı ankette Nilüfer Müzik Festivali de favoriler arasında yer alıyor.

En İyi Müzik Festivali, En İyi Müzik Blogu/Sitesi, En İyi Müzik Kanalı gibi farklı kategorilerde müzik dünyasının en iyilerinin de seçileceği anket internet sitesi üzerinden düzenleniyor. Ankete katılarak oy vermek isteyenler https://www.poltio.com/radyobogazici adresinden oylamaya katılabilecek. 28 Mart’ta başlayan oylama 28 Nisan’a kadar devam edecek. 13. Müzik Ödülleri 5 Mayıs’ta sahiplerine verilecek.

Bağışla girilen ilk festival

Bursa’da düzenlenen en kapsamlı festival olan Nilüfer Müzik Festivali, Türkiye’de de bağışla girilen ilk festival olma özelliğini taşıyor. Yerel tohumların üretim, çoğaltım ve saklama projesini desteklemek amacıyla, geliri Tohum Kütüphanesi’ne bırakılmak üzere Nilüfer Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Nilüfer Müzik Festivali’nden elde edilen gelir EKODER’e teslim edildi.

Nilüfer Müzik Festivali,  25 yerli ve yabancı müzik grubunun sahne aldığı, Türkiye’nin markalara bağımlı olmayan yerel yönetim tarafından desteklenen en büyük organizasyonu olarak adından söz ettirdi.