Gölyazı’nın tarihini eğlenerek öğrendiler

Nilüfer Belediyesi, geçmişi, günümüzden 2 bin 500 yıl öncesine dayanan tarihi Gölyazı Mahallesi’nde Gölyazılı çocuklar için “Köyümdeki Antik Yaşamı Tanıyorum” adı altında eğitim programı düzenledi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Tarih ve Turizm Bürosu’nun Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Topluluğu üyelerinin desteği ile hazırladığı eğitim programına çocukların ilgisi büyüktü.

Eğitim programı kapsamında ilk olarak Gölyazı Kültürevi’nde, Gölyazı’nın sahip olduğu kültür varlıkları ve tarihi eserler hakkında bilgiler verildi. Mozaik atölyesi, seramik atölyesi, oryantiring etkinlikleri ile zenginleştirilen eğitim programında çocuklar, gün boyunca yaşadıkları bölgenin tarihini eğlenerek öğrendiler. Çağdaş Drama Derneği’nin de destek verdiği eğitimlerde tiyatrocu ağabeyleri çocuklarla birlikte Gölyazı’nın mitolojik hikayelerini doğaçlama tiyatro tekniği ile canlandırdı. ”Adım Adım Gölyazı” gezisi ile her gün önlerinden geçtikleri tarihi eserlerin ne zaman, kimler tarafından inşa edildiği ve hangi amaçla kullanıldığını öğrenen çocuklara, aileleri de eşlik etti. Eğitimlere katılan öğrencilere, gün sonunda katılım belgeleri Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Tarih ve Turizm Büro Sorumlusu Onur Ulutaş ile Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Topluluğu üyeleri tarafından verildi.

Amaç çocukları tarihe sahip çıkması

Eğitimlere Gölyazılı bütün çocuklara ulaşıncaya kadar devam edeceklerini söyleyen Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, “Amacımız Gölyazı gibi Bursa’nın bilinen en eski yerleşimlerine ev sahipliği yapan Nilüfer ve sahip olduğumuz değerler hakkında sağlıklı bilgiler verebilmek, farkındalık yaratmak. Bu konuda en önemli kitlenin ise çocuklar olduğuna inanıyoruz. Onlar inanıyoruz ki bu tarihi değerlere sahip olma konusunda hem büyüklerine örnek olacak hem de yaşadıkları bölgeyi ziyarete gelen konuklarla bilgilerini paylaşarak bir anlamda gönüllü rehberlik hizmeti sağlayacaklar”  dedi.