Nilüfer Çoksesli Korosu 10 yaşında

Türkiye’de ve yurtdışında sayısız konser veren, katıldığı festivallerden ödülle dönen Nilüfer Çoksesli Korosu’nun üyelerine düzenlenen gecede plaketle teşekkür edildi.

Kültür ve sanat kenti Nilüfer’de verdiği konserlerle halka iyi müzik dinleme keyfi yaşatan Nilüfer Çoksesli Korosu, 10 yılı geride bırakmanın gururunu yaşıyor. Nilüfer Belediyesi bünyesinde, farklı müzik okullarından mezunların ve öğrencilerin katılımıyla 2006 yılında Zeynep Göknur Yıldız şefliğinde çalışmalarına başlayan ve o tarihten buyana giderek gelişen Nilüfer Çoksesli Korosu geçen süre içinde konserleri kaçırılmayan korolar arasında yer aldı.

Almanya’nın Magdeburg şehrinde düzenlenen 2. Avrupa Koro Oyunlarında, Mix, Folk ve Grand Prix Folk Kategorilerinde aldığı 3 altın madalya ile haklı gurur yaşayan Nilüfer Çoksesli Korosu bu başarısını ve 10. yılını bir yemekle kutladı. Yemeğe katılan Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, Almanya’da elde edilen başarıda emeği geçen koristlere,  Şef Zeynep Göknur Yıldız’a, koronun eserlerini seslendirdiği besteci Nedim Yıldız’a ve koronun 10 yıldır piyano eşliklerini yapan Lale Necef’e teşekkür belgesi verdiler.  Gecede ayrıca koroda 5’inci yılını dolduran koristlere de plaketle teşekkür edildi.

Nilüfer Çoksesli Korosu son konserini İstanbul’dan gelen Folia Oda Korosu, Nilüfer Oda Orkestrası ile birlikte verdi. Nilüfer Oda Orkestrası ile başlayan konserin ikici yarısında Folia Oda Korosu sahne aldı.  Daha sonra Nilüfer Çoksesli Korosu, Folia Oda Korosu ile birleşerek tek bir koro oluşturuldu. İki koro seslendirdiği eserlerle izleyenleri büyüledi.