Bebek bakıcılığı eğitimiyle iş sahibi oldular

Bir çok kursiyer kurs sırasında iş sahibi de oldu.

Nilüfer Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü İş ve Meslek Edindirme Bürosu ile Uludağ Soroptimist Kulübü iş birliğiyle düzenlenen ‘0-3 Yaş Bebek Bakıcılığı Eğitimi’ sona erdi. Kadın istihdamını artırmak amacıyla açılan kursta180 saat eğitim alan 10 kursiyere sertifikalarını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey verdi. Nilüfer Belediyesi Halk Evi Basın Toplantı Odası’nda düzenlenen sertifika törenine Nilüfer Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Bircan Uysal, Uludağ Soroptimist Kulübü Başkanı Ayşen Sazcılar ve Yönetim Kurulu üyeleri ile aileler katıldı. Bazı kursiyerler de bebekleriyle birlikte sertifika töreninde yer aldı.

Bebek Bakıcılığı Eğitimi’nin ihtiyaç duyulan ve önemli bir proje olduğunu söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bu eğitim çerçevesinde kursiyerlerimiz NilVak ve Özel Çocukça Anaokulu’nda staj yapma olanağı da buldular. Eğitime katılan kursiyerlerimiz hemen iş sahibi oldular. İnanıyorum ki buradan almış oldukları bilgileri hem ailelere hem de çocuklara aktaracaklar. Aileler de güvenli bir şekilde çocuklarını teslim edecekler. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Bozbey, kursiyerlere başarılar dileyerek sertifikalarını teslim etti.