Bozbey engellilere yönelik yeni projeleri anlattı

Bozbey, daha kapsamlı yapılacak olan Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi ve Bizim Bahçe projeleriyle Türkiye’ye örnek olacaklarını söyledi.

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin Nilüfer Kent Konseyi katkılarıyla düzenlediği  ‘Engelliler Başkanlarla Buluşuyor’ toplantılarının ilk konuğu Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey oldu. Merinos Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen buluşmanın moderatörlüğünü Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Onursal Başkanı Ayhan Zembilci yaptı. Engelliler Meclisi üyelerinin geniş katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları ve planladığı projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Nilüfer Belediyesi olarak engellilere yönelik sayısız hizmeti hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Bozbey, “Biz engelli bireylere yönelik yaklaşımlarımızı kentleşme politikalarıyla bütünleştiren bir kurumuz. Stratejik planımızda engellilere yönelik mutlaka projemiz var. Belediyelerin park, yol yapım gibi hizmetleri vardır. Belediyelerin fiziksel çevre düzenlemelerinden ibaret olduğu anlayışlar artık geride kalmalıdır. Bizler hizmet götürmeyi amaç edinenler olarak her türlü ihtiyacı talep edilse de edilmese de gerçekleştirmekle yükümlüyüz. Nilüfer Belediyesi olarak bizler bu çerçevede, bu anlayışta olan çalışanlarımız ile sizlere hizmet üretmekteyiz” dedi.

Yeni “Bizim Ev” Projesi daha kapsamlı olacak

Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi projesi ile engelli birey ve ailelerinin toplumla, sosyal yaşamla bütünleşmelerini sağladıklarını kaydeden Bozbey, “Bizim Ev’i 19 Mayıs Mahallesi’nde daha kapsamlı olarak yeniden inşa edeceğiz. Yeni Bizim Ev, yılların kaynaştırma çalışmasını bütünleşik sisteme dönüştürecek bir merkez olacak. Bu merkez ile tüm bireyler bir arada sosyal çalışma yapma imkanına sahip olacak. Farklılıklarla bir arada üretmeyi, geliştirmeyi, anlamayı, dayanışmayı deneyimleyecekler. 4 bölümden oluşan bir bina kurguladık. Böylece yapılan çalışmalar birbirinden etkilenmeyecek ve daha verimli olacak. 2019 yılına kadar bu projeyi bitirerek engelli bireyler ve ailelerin hizmetine sunacağız” dedi.

Bizim Bahçe projesiyle yine Türkiye’ye örnek bir çalışmayı hayata geçireceklerini kaydeden Bozbey, “Alaaddinbey Mahallesi’nde 4 bin 643 metrekarelik bir alanda yapılacak ‘Bizim Bahçe’ projesini hayata geçireceğiz. Engelli bireyler  ve yakınları fiziksel ve sosyal engeller nedeniyle tatil için sosyal tesisleri kullanamamakta. Bu proje ile engelli bireyler engelsiz olarak tasarlanmış, güvenli evlerde aileleri ile birlikte kaliteli bir sosyal yaşam fırsatı bulacak. Bizim Bahçe projesi ile engelli birey ve aileleri, kentin stresinden uzak, her mevsim gidebilecekleri, kendilerine tahsis edilmiş evlerde kısa süreli ücretsiz tatil yapabilecek. 54 metrekarelik tek katlı 7 adet ev ve kapalı-açık spor alanlarının yer aldığı sosyal tesis olacak. Açık alan üzerinde; engelli bireylerin kullanımına uygun oyun grupları, açık alan spor aletleri, mini spor sahası ve yürüyüş yolu bulunacak. 2016 yılı içerisinde açılışını planladığımız Bizim Bahçe evlerinden engelli bireyler ve yakınları dönemsel olarak yıl boyunca yararlanacak. Bizim Bahçe’de konaklayan bireyler, burada  kalış süreleri içerisinde sosyal etkinlikler da yapacak” diye kaydetti.

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez de Başkan Bozbey’e desteklerinden dolayı teşekkür ederek, yapılan çalışmaların diğer kurumlara da örnek olması dileğinde bulundu.

Katılanların sorularını da içtenlikle cevaplayan Başkan Bozbey’e,  program sonunda Bursa Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Lütfi Taşçı plaket vererek teşekkür etti.