Ömür boyu mutluluk için Gölyazı’da “evet” dediler

Bursa’nın tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü Gölyazı Mahallesi, Nilüfer Belediyesi’nin yatırımlarıyla turizm konusunda iddialı. Özellikle hafta sonları çok sayıda konuk ağırlayan, fotoğraf tutkunu ve gezginlerin de uğrak noktalarından biri olan Gölyazı’nın çehresi Nilüfer Belediyesi’nin hizmetleriyle değişirken, mahalleye hafta sonları araçlar giremiyor. Nilüfer Belediyesi’nin girişte düzenlediği otopark alanında araçlarını bırakan ziyaretçiler, üç otobüs ve bir minibüsle sunulan ücretsiz hizmetle Gölyazı’ya gelebiliyor. Burada hijyen kurallarına uygun hizmet veren ünitelerde Gölyazılı kadınların ürünlerine büyük ilgi gösteren ziyaretçiler, tarihi dokunun ve doğanın güzelliğinin tadını çıkarırken, meydana yerleştirilen ahşap masa ve sandalyelerde dinlenme olanağı da buluyor.

Tutkunlarına her geçen gün yenilerini ekleyen bu mahalleyle ilgili “ömür boyu mutluluğa ilk adımı Gölyazı’da atın” şeklinde bir kampanya da başlatan Nilüfer Belediyesi’nin bu çağrısına geçtiğimiz günlerde genç bir çiftten yanıt geldi. Gülcan ve Hasan Sevinç çifti, Nilüfer’de oturmamalarına rağmen, nikahlarının kıyılması için Gölyazı’yı seçti. Yıldırım’da oturan Gülcan Sevinç, en büyük hayalinin Gölyazı’da nikah defterine imza atmak olduğunu belirtirken, “Hayallerimin tırmanabildiği en son noktaydı Gölyazı. Görünce aşık oldum. Bir gün dedim aşkın büyüsüne kapılırsam eğer, bu göl beni sürükleyecekti hayatımı birleştirmek istediğim adamın kollarına ve öyle de oldu. Nikahtayım! İşte mutlu son...” sözleriyle mutluluğunu paylaştı. Nilüfer Belediyesi Nikah Memuru Cemile Tosun tarafından göl üzerindeki bir kayıkta nikahları kıyılan çift, bu mutluluğu herkesin tatması gerektiğini söyledi. Genç çift, yaşamlarını birleştirmek isteyen tüm çiftlere Gölyazı’nın romantik ortamını tavsiye ettiklerini belirtti.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de 2300 yıllık tarihi geçmişe sahip olan Gölyazı’nın turizmde hak ettiği noktaya gelmesi için kurum olarak çaba gösterdiklerini belirtti. Bozbey, “Gölyazı’nın tanıtımına çok önem veriyoruz ve orada gerçekleştirdiğimiz düzenlemelerle turizme yönelik potansiyelini güçlendiriyoruz. Gölyazı’da gerçekleştirilen bu nikah da bizler için çok anlamlı. Gülcan ve Hasan Sevinç çiftine Gölyazı’nın çok uğurlu geleceğine inanıyor ve ömür boyu mutluluk diliyorum” dedi.