Çiçek Festivali’nde Nilüfer Belediyesi standına büyük ilgi

İzmir’in Bayındır Belediyesi tarafından düzenlenen 19. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali geniş katılımla gerçekleşti. Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli’nin daveti üzerine festivale, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları ile ilgili müdürler onur konuğu olarak katıldı.

Festival açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, onur konuğu olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bayındır’a girerken rengarenk çiçeklerin oluşturduğu güzelliklerden son derece etkilendiğini belirten Başkan Bozbey, “19 yıldır bu festivalin yapılıyor olması çok güzel. Bayındır'ın çiçeklerle anılması, bizi bugüne kadar ‘Nilüfer'de ektiğimiz çiçekleri Bayındır'dan veya kooperatiflerden neden temin etmedik’ diye bir düşünceye sevk etti" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e çiçek ve plaket vererek teşekkür etti. Başkan Bozbey daha sonra diğer davetlilerle birlikte festivalin açılış kurdelesini kesti. Nilüfer Belediyesi, festival alanında bir de stant açtı. Yoğun ilgi gören stantta Nilüfer Belediyesi’nin çevre ve insan odaklı projeleri anlatıldı ve katılımcılara çeşitli bitkiler hediye edildi. Festivale katılanlar standa yoğun ilgi gösterdi.

Rengarenk çiçeklerin sergilendiği festivalde, çeşitli yarışmalar da gerçekleştirildi.  Ulusal ve uluslararası alanda birçok ödülün sahibi olan Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu da gösterileriyle festivale ayrı bir renk kattı.