Kozikoğlu: Yazmak öfkeden kurtulma yöntemidir

Nilüfer Belediyesi Kütüphaneler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çocuklara Kitap Söyleşileri’nin bu ayki konuğu Yazar Tülin Kozikoğlu oldu. Nazım Hikmet Kültürevi ve Üçevler Kütüphanesi’nde düzenlenen iki ayrı söyleşide 350 çocukla bir araya gelen usta yazar, öğrencilerle sohbet ederek kitaplarından hikayeler okudu. Daha önce öğrencilere dağıtılan ‘Sabırsız Sinek Feza’, ‘İnatçı Kirpi Mina’ ve ‘Öfkeli Örümcek Rıza’ kitaplarla ilgili  gerçekleştirilen söyleşide yazar Kozikoğlu, minik okurlarıyla birebir sohbetler gerçekleştirdi. Çocuklar da yazarla kitaplar üzerine söyleşi yapmaktan büyük keyif aldı.

Büyük bölümü soru cevap şeklinde gerçekleşen söyleşide Kozikoğlu, öğrencilere yazarlığa ilişkin tavsiyelerde de bulundu. Herkesin aynı hikayeyi farklı yazabileceğini vurgulayan Kozikoğlu, “Her insanın algısı, hayal dünyası, bakış açısı, gözlemi farklıdır. Onun için aynı olayı yaşayan insanlar bunu farklı kağıda dökebilir. Sanat, spor gibi yazmak da öfkeden kurtulma yöntemidir. Yazarak da içinizdeki öfke veya sevgiyi kağıda dökebilirsiniz” dedi.

Söyleşi sonunda Nilüfer Belediyesi Meclis üyesi Rahşan Duygu Tursun, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Tülin Kozikoğlu’na teşekkür ederek plaket verdi. Kozikoğlu öğrencilere dağıtılan kitaplarını da imzaladı.