Nilüfer’de “çağdaş” eğitim

Sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, öğrenciler ve ailelerinin potansiyel güçlerini birleştirerek eğitim adına örnek çalışmalar ortaya koymak adına 3 yıldır düzenlenen Görükle yaz okulunun kapanış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı.

Yoğun bir eğitim öğretim dönemini geride bırakan 45 çocuğun katıldığı 2012 yaz okulu çalışmalarında öğrenciler, müzik, folklor, beden eğitimi, drama, yüzme, fotoğrafçılık konularında eğitim aldı. Öğrenciler Gölyazı, Kent Ormanı, Kent Müzesi, TOFAŞ Anadolu Arabaları Müzesi, Atatürk Evi ve hayvanat bahçesinde hem fotoğraf çektiler, hem de gezip eğlendiler.

Yaz okulu programında Çalı Yüzme Havuzu, Altınşehir Gençlik Merkezi ve Görükle ÇYDD Eğitim Merkezi kullanılırken, Nilüfer Belediyesi, tahsis ettiği araçlarla öğrencilerin ulaşımını sağladı. Ayrıca BUFSAD (Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği)  fotoğrafçılık eğitiminde destek verdi.

ÇYDD gönüllüleri ve öğrencilerinin görev aldığı eğitimler sonunda ailelerin de davet edildiği kapanış töreni düzenlendi. Müzik, folklor, beden eğitimi, drama, resim ve fotoğrafçılık alanında öğrendiklerini sergileyen çocuklar davetlilerden tam not aldı.

Kapanış töreninde ÇYDD adına konuşan eğitim komisyonu sorumlusu Billur Altekin, spor salonları ve gençlik merkezlerini ÇYDD öğrencileri için açan ve kursların ulaşım hizmetlerini üstlenen Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür etti.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de “Çocuklarımızın Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlayan ÇYDD’yi ve eğitim yaşamları boyunca onlara destek veren ailelerini tebrik ediyorum. Gençlerimizin müzik, güzel sanatlar ve spor alanında kendilerini geliştirecek Türkiye’nin geleceğinde en önemli rolü üstleneceğine inanıyorum” diye konuştu.