Öğrencilerden örnek çevre duyarlılığı

Çevreye duyarlı projeleriyle Türkiye’de örnek olan Nilüfer Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında öğrencilerle birlikte çevre bilincinin oluşması adına etkinlikler düzenledi. Etkinlik kapsamında ilk olarak Akçalar Fahriye Sayarel Ortaokulu öğrencileri Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Geri Kazanım Bürosu tarafından bilgilendirildi.  Öğrenciler daha sonra öğretmenleriyle birlikte Akçalar Mahallesi’ni gezerek, büyüklere çevre temizliği ve geri dönüşümün önemini anlatan broşürler dağıttı. Ellerinde “Kuşlar tehlike altında”, “Balıklar ölüyor”, Ekosistemler bozuluyor”, “Akçalar Bizim”, “Çocuklar düşünüyor” yazılı dövizler ve “Göl güzel, “Balık iyi”, “Akçalar için düşün” sloganlarıyla mahalleyi gezen öğrenciler, herkesi çevreye duyarlılık  göstermeleri konusunda çağrıda bulundu. Öğrenciler, Akçalar’da bulunan bir fabrikayı da ziyaret ederek, çalışanlara broşür ve geri kazanım poşetleri dağıttı.

Atıkları topladılar

Akçalar’dan Uluabat Gölü kıyısına kadar yaklaşık 3 kilometre  yürüyen öğrenciler, evsel ve geri kazanım atıklarını ayrıştırarak topladı. Öğrenciler, göl kıyısında da çevre temizliği yaptı. Toplam 70 kilogram ağırlığında evsel ve geri kazanım atıkları toplayan öğrenciler, herkeste çevre bilinci oluşana kadar çalışmalarını sürdüreceklerini söylediler.

Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Necat Vatansever, davranışlarıyla büyüklerine örnek olan öğrencileri tek tek kutladı ve en fazla atık toplayan  Sude Kandilci ile Tuğba Çakıroğlu’na hediye çeki verdi. Vatansever, öğretmenlere de duyarlılık gösterip etkinliğe destek verdikleri için plaketle  teşekkür etti.

“Her atık çöp değildir”

Dünya Çevre Günü kapsamında öğrencilerle birlikte farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Necat Vatansever, “Her atık çöp değildir. Nilüfer Belediyesi olarak vatandaşlarımıza geri dönüşüm kutuları ve poşetleri dağıtıyoruz. Topladıkları geri kazanım atıklarını da yine haftanın belirli günlerinde biz topluyoruz. Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Çöpleri ayrıştırarak geri dönüşümlerini sağlayabilirler. Okullarımızda da geri kazanım ve evsel atık konusunda bilgilendirmelerimiz devam ediyor. Nilüfer’de, çevreye duyarlı bir nesil yetiştirmek için çabalıyoruz” dedi.