Nilüfer Belediyesi Avrupa Kalite Ödülü finalisti

Halkın memnuniyeti ve sürekli gelişme üzerine odaklanan yönetim felsefesiyle Bursa’da kalite belgesi alan ilk belediye olan Nilüfer Belediyesi,  kalite yolculuğunu başarıyla sürdürüyor. 2002 yılından bu yana kalite yönetim sistemi belirli aralarla gözden geçirilen Nilüfer Belediyesi, 2011 yılında 40 kişilik bir ekiple yapılan çalışmanın ardından hazırlanan raporla 2012 yılı Avrupa Kalite Ödülü’ne başvurmuştu.

Başvuru dokümanının değerlendirilmesi ve Mayıs ayında gerçekleştirilen saha ziyareti sonucunda, liderlik ve vatandaş odaklılık konularında güçlü bir kurum olduğu bir kez daha tescillenen Nilüfer Belediyesi, Avrupa Kalite Yönetim Vakfı tarafından ödül sürecinde finale kalan kurumlardan biri olarak açıklandı.

2008 yılında da EFQM Mükemmellik Sisteminde finalist olan Avrupa’daki ilk belediye olan Nilüfer Belediyesi’nin bu kez Büyük Ödülü alacağını umduğunu belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “2000 yılından bu yana kalite yönetim sistemini izleyen bu kurumun yöneticisi olarak uyumlu bir ekip çalışmasının ürünü olan bu başarıdan mutluluk duyuyorum. Nilüfer’in sadece Türkiye’de değil dünyada örnek ve lider bir kurum olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Bu sürecin sonunda Büyük Ödülü bu kente kazandıracağımıza inanıyorum” dedi.

Avrupa’nın “kurumsal mükemmellik” konusundaki en saygın ödülü olan Avrupa Kalite Ödülü, 8 temel kavram ve 9 kriterden (Liderlik, Strateji, Çalışanlar, İşbirlikleri ve Kaynaklar, Süreçler, Ürünler ve Hizmetler, Müşterilerle İlgili Sonuçlar, Çalışanlarla İlgili Sonuçlar, Toplumla İlgili Sonuçlar ve Temel Performans Sonuçları) oluşuyor. Ödül, bu konularda kurumun iyi uygulamalara sahip olduğunun, bu uygulamaları her seviyeye yaygınlaştırdığının ve özdeğerlendirme sonucunda sistemini sürekli iyileştirdiğinin bir göstergesi olarak ifade ediliyor.
EFQM Avrupa Kalite Ödülü’nde sonuçlar,  9-10 Ekim’de Belçikanın Brüksel şehrinde yapılacak olan törende açıklanacak. Nilüfer Belediyesi ile birlikte finale kalan diğer kurumlar şöyle:
•B. Braun Avitum - Macaristan
•BMW Regensburg
•Bosch Tecnologie Diesel e Sistemi Frenanti S.p.A.
•Coca-Cola Türkiye
•Dzierzoniow Belediyesi - Polonya