10 bin genç okur yazarla buluştu

Nilüfer Belediyesi ve Mustafakemalpaşa Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen ‘Genç Okurlar Yazarla Buluşuyor’ etkinliğinin bu dönemdeki son buluşması Üçevler Şehit Faik Gökçen İlk ve Ortaokulu’nda gerçekleşti. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mustafakemalpaşa Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Kekil Şimşek, Üçevler Mahallesi Muhtarı Musa Yılmaz ve Okul Müdürü Osman Aşık’ın da katıldığı etkinlikte Nadide Utku çocuklarla söyleşi gerçekleştirdi.

1 yılda 10 bin öğrenciye ulaşıldı

Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için yıl boyunca çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ‘Genç Okurlar Yazarla Buluşuyor’ kapsamında geçtiğimiz yıl 2 bin öğrenciye ulaşıldığını bu yıl rakamın 10 bine çıktığına dikkat çekti. Başkan Bozbey, geçen yıl başlattığımız  bu çok önemli  projeye ilk yıl 2 bin civarında öğrenciye ulaşabilmiştik, bu yıl da 10 bine yakın öğrenciye ulaştık. Yine yeterli değil, Nilüfer’de 60 bin civarında öğrenci var ve hepsine ulaşmak istiyoruz. Amacımız yeni okurların, kitap kurtlarının yetişmesi. Eğitimde Nilüfer Belediyesi olarak bir markayız ve bu marka değerimizi düşürmeden, başarılara da imza atarak sürdürmek istiyoruz” dedi. Başkan Bozbey, yaz tatiline girmeye hazırlanan öğrencilerden tatilde bol bol kitap okumalarını istedi.

Mustafakemalpaşa Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Kekil Şimşek de Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e desteklerinden dolayı teşekkür ederek ‘Genç Okurlar Yazarla Buluşuyor’ etkinliğinin 2016-2017 yılında da devam edeceğini kaydetti. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte çocuklar Başkan Bozbey’e kendi hikayelerinin yer aldığı “Bir Yokmuş Bir Varmış” adlı kitabı hediye etti.

Söyleşinin ardından Nadide Utku, çocuklar için kaleme aldığı Bukalemun Buki ve Minik, Oyuncak Ülkesi, Müzedeki Sandık, Masal Rüzgarı ve fantastik roman Ay Kapısı adlı kitaplarını imzalayarak çocuklara hediye etti.