Öğrenciler geri kazanımın önemine dikkat çekti

Nilüfer Belediyesi, çevre bilincinin oluşması ve çevrenin korunmasına yönelik etkinlikleri Dünya Çevre Günü’nde de sürdürüyor. Bu kapsamda öğrencilerle birlikte yapılan çalışmalar da ilgi çekiyor. Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Geri Kazanım Bürosu’nun Feriha Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle hazırladığı iki stant büyük ilgi topladı. Tuğçe Erkek ve  Malaz Ashkar isimli öğrencilerin  “Yeniden Kazanmak Hepimize İyi Gelecek” isimli geri dönüşüm standı ile Elvan Damlagül Merd’in “Piolimerler ve Zararları” isimli standı Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlene ve 3 gün süren 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda ilgi çeken stantlar arasındaydı.

Kullanılmış kağıtları dönüştürerek kumbara, mask, kutu ve süs ağaçları yapan Tuğçe Erkek ve  Malaz Ashkar’ın “Yeniden Kazanmak Hepimize İyi Gelecek” isimli  standı ile Elvan Damlagül Merd’in “Piolimerler ve Zararları” isimli standını Nilüfer Belediyesi Başkanvekili Fırat Emiroğlu ve Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Necat Vatansever ziyaret etti. Emiroğlu, çevrenin korunmasına yönelik sergiledikleri çaba için öğrencileri kutladı.

Diğer stantları da gezerek öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgi alan Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Fırat Emiroğlu, fuarda yer alan dilek ağacına da 2016 yılı için ‘Yaşanabilir bir Dünyayı hep beraber kurmak için elele verelim’yazılı dileğini  astı.

Emiroğlu, Feriha Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gönüllülük Ünitesi kuran ve çevrenin korunmasına yönelik önemli çalışmalar yapan Feriha Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Huriye Baltacıoğlu’na da hediye çeki verdi.