Bozbey: Ne olur kimse kimseyi ötekileştirmesin

Törende konuşan Başkan Bozbey, “Nilüfer Belediyesi olarak dini, siyasi, dünya görüşü ne olursa olsun kimseyi ötekileştirmeden yaklaşıyoruz” dedi. Kentte her kesime, ötekileştirmeden destek veren, yanında olan Nilüfer Belediyesi, ibadethanelere yönelik desteklerini de her geçen yıl artırarak sürdürüyor. Bu desteklerden biri de Beşevler Mahallesi’nde kente kazandırılan Safa Camii’ne yapıldı. Nilüfer Belediyesi’nin dış cephe kaplaması, çevre düzenlemesi, tuvaletler, şadırvan yaptığı, otomatik seccade hizmeti verdiği Safa Camii törenle ibadete açıldı. 1270 metrekare taban alanına sahip, 3 katlı camii, donanımıyla birçok ilke sahip. 750 kişi kapasiteli, müştemilatıyla 2 bin 500 kişiye kadar cemaatin namaz kılabileceği camide, açılabilir kubbe dikkat çekiyor. Okuma salonu, kuran kursu, taziye odası, spor merkezi, kreş, çocuk oyun alanıyla çok amaçlı inşa edilen Safa Camii, Nilüfer’de dikkat çeken ibadethanelerden biri oldu. Geniş katılımın olduğu Safa Camii’nin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı. Açılış töreni İmam Zeki Dere’nin Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı. Edilen duaların ardından Safa Camii Yaptırma Yaşatma Derneği Başkanı ve Beşevler Mahalle Muhtarı Erol Yılmazer konuşarak, Nilüfer Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu kurum ve kişilere teşekkür etti.

Bozbey: Her kesime yanıt veriyoruz

Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de önce tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutladı. Başkan Bozbey, bugüne kadar ilçe genelinde camilere yönelik örnek çalışmalara imza attıklarını vurguladı. Destek isteyen her kesime, kimseyi ötekileştirmeden yanıt vermeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Mustafa Bozbey, “Nilüfer Belediyesi olarak dini, siyasi, dünya görüşü ne olursa olsun kimseyi ötekileştirmeden yaklaşıyoruz. Ötekileştirmenin, ayrıştırmanın dinimizde de yeri yok. Hiç kimse öteki değildir. Yüzde 99’u Müslüman olan bu toplumda isteyen istediği inanca sahip olabilir. Kimse öteki değildir. Kimse kimseyi ötekileştirmesin. Artık günümüzde komşuya bile farklı bakıyoruz. Herkes insandır ve inancı vardır, herkesi olduğu gibi kabul etmemiz gerekiyor. İşte o zaman barış olacak ve şehitlerimiz olmayacaktır” dedi.

Bozbey: İyi ve kötü günlerinde Nilüferliler’in yanındayız

Her ne kadar yüksek sesle dile getirmeseler de Nilüfer Belediyesi olarak vatandaşların manevi gereksinimlerini, yıllardır karşıladıklarını söyleyen Başkan Bozbey şöyle devam etti: “2004 yılından beri, Nilüfer’deki camileri, yılda dört kez temizliyoruz. Bursa’da ilk kez cenaze hizmetlerini ücretsiz olarak sunan belediye biziz. Defin ruhsatlarında 7/24 vatandaşlarımızın yanında olduğumuz gibi, ücretsiz cenaze nakil aracı temin ediyoruz. Doğumunda ve düğününde yanında olduğumuz Nilüferliler’in ölümünde de yanındayız. Merhuma son görevi yapan Nilüfer Belediyesi kadrosunda bulunan din görevlimiz aracılığıyla, yurttaşlarımızın, cenaze evinde bir dua edilmesi gibi, en önemli gereksinimini karşılıyoruz. Şu anda 8 camimizde bulunan otomatik seccadeler, önümüzdeki günlerde 4 camimize daha kullanıma hazır hale getirilecek. Açılır kubbesiyle, güzel mimarisiyle Nilüferimizin en özel camilerinden olan Safa Camisi’ne bahçe düzenlemesi için destek olduk. Ayrıca dış cephe kaplama, şadırvan ve tuvaletlerin yapımını da biz üstlendik. Bunun gibi pek çok camimizin bakım, onarım ve yapımında katkılarımız devam ediyor” diye konuştu. Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç da Nilüfer’in sürekli büyüyen bir bölge olduğunu vurgulayarak ”Nüfus artışı sosyal, eğitim ve dini kurumlara ihtiyacı artırıyor. Hayırseverlerimizi bu ihtiyaçların giderilmesine katkı sunmaya davet ediyorum. Camilerimiz iletişim ve sosyal ihtiyaçların karşılaması açısından oldukça önemli. İlçemizde yapılan son camiler önemli niteliklere sahip merkezler oldu” diye kaydetti. Konuşmaların ardından edilen dualarla Safa Camii’nin açılış kurdelesi kesildi.