Balkan Plaj Voleybolu Turnuvası’nda şampiyonlar belli oldu

Bursa 3 gün boyunca plaj voleybolu heyecanına sahne oldu. Nilüfer Belediyesi, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ve Balkan Voleybol Birliği (BVA) işbirliği ile Bursa’da ilk kez düzenlenen 2016 Balkan Plaj Voleybolu Turnuvası büyük ilgi gördü. Bursa’ya kazandırılan Plaj Voleybolu Sahası’nda düzenlenen ilk organizasyon olan  turnuvaya Türkiye’nin yanı sıra Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Sırbistan ve Kosova’dan 30 ekip katıldı. Çekişmeli geçen karşılaşmalara Bursalı voleybol severler de büyük ilgi gösterdi. Nefes kesen mücadeleler sonrasında turnuvanın üçüncü gününde finaller yapıldı. NTV Spor kanalından da canlı yayınlanan final maçları voleybol severlere heyecanlı dakikalar yaşattı.

Erkeklerde şampiyon Türkiye

Erkekler kategorisinde finalde Sefa Urlu-Hasan Mermer ikilisinden oluşan Türkiye Milli Takımı ile Sırbistan karşılaştı. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmanın sonucunda Türkiye rakibini 2-1 yenerek şampiyonluk sevinci yaşadı. Erkeklerde Sırbistan ikinci olurken, Yunanistan da üçüncü sırada yer aldı.

Kadınlarda şampiyon Sırbistan

Kadınlarda final karşılaşmaları ise Sırbistan ile Yunanistan arasında oynandı.

Milena Matiç ve  Maria Miloseviç’ten oluşan Sırbistan Kadın Milli Takımı ile Pigianna Metheniti ve Anna Spanou ikilisinden oluşan Yunanistan Milli Takımı arasındaki karşılaşma da nefes kesti. Zorlu final maç sonucunda Sırbistan Milli Takımı turnuvanın şampiyonu olurken Yunanistan da ikincilik kürsüsüne çıktı.

Üçüncülük maçı da Türkiye ile Bulgaristan arasında gerçekleşti. Türkiye Milli Takımı Bulgaristan’ı yenerek turnuvada üçüncü oldu.

Başkan Bozbey heyecana ortak oldu

Heyecanlı geçen final karşılaşmalarını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanvekili Mustafa Ekşi ile birlikte izledi. Türkiye Milli Takımları’nın başarısı karşısında Başkan Bozbey sevincini yanındakilerle paylaştı.

Şampiyon olan Türkiye ve Sırbistan Milli takımlarına madalya ve kupalarını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanvekili  Mustafa Ekşi birlikte verdi.

Turnuva’da ikinci ve üçüncü olanlara da ödüllerini Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Fırat Emiroğlu, Nilüfer Belediyespor Başkanı Ali Karamık, Nilüfer Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Fatma Tekin ile Türkiye Voleybol Federasyonu Plaj Voleybolu Direktörü Oğuz Değirmenci verdi. Ödüllerin verilmesinin ardından ilk üç dereceye giren ülkelerin bayrakları göndere çekilirken, şampiyon ülkelerin milli marşları okundu.

Bozbey: Nilüfer sporun kenti

Ödül töreninin ardından konuşma yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, turnuvanın gerçekleşmesinde emek veren herkese ve karşılaşmaları izleyemeye gelenlere teşekkür etti. Başkan Bozbey, “Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı ve yönetimine de bu turnuvayı Bursa’da yaptıkları için özel olarak teşekkür ediyorum” dedi. Nilüfer’i sporun kenti yapmak için çalıştıklarını ve bu hedefe ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Bozbey, “İki plaj voleybolu sahasına kavuştuk. Artık bu iki alanda şampiyonalara ev sahipliği yapma arzusundayız. Bursa voleybolu zaten seviyor bundan sonra daha da sevecek. Voleybol Federasyonumuza önce Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nu akabinde de iki plaj voleybolu sahasını kentimize kazandırdıkları için teşekkür ediyoruz. Biz de bundan sonra Federasyonumuz ile birlikte el ele kol kola  dayanışma içinde bu turnuvaları yapmaya devam edeceğiz” dedi.