Gölyazı’da müzik ve şiirin eşsiz dansı

Nilüfer Belediyesi tarafından restore edilerek kente kazandırılan Gölyazı Kültürevi bu defa şiir tutkunlarını buluşturdu. Türk şiirinin önemli isimlerinden şair Gültekin Emre ve Nefertem Kuartet Gölyazı Kültürevi’nde unutulmaz bir gecenin altına imza attı. Gültekin Emre’nin şiirleri ve Nefertem Kuartet’in muhteşem müziği eşiliğinde Gölyazı’nın tarihi dokusuyla bütünleşen duygu seli katılımcıların gönlünü fethetti. Bursalı okurlarıyla son kitabı “Yürü Dur Boya” kitabı hakkında da söyleşi düzenleyen Gültekin Emre, Nilüfer Belediyesi Şiir Kütüphanesi’nin uğrak mekanı olduğunu kaydetti. Şair Emre, şiir hayatı ve deneyimlerini paylaştı. Emre, "Ankara'da Ahmet Say'ın yönettiği  ‘Türkiye Yazıları’ dergisinde ilk şiirim yayınlandı. İlk şiirim yayınlandığı dönemde gurbete çıkacağımı bilmiyordum. İlk kitabım yayınlandığında gurbete çıkmak üzereydim. Dergi çok etkili oldu, orada şiirleri çıkan genç şairlerin kitapları yayımlandı. Metin Altıok, Ahmet Telli, Veysel Çolak gibi arkadaşlarımla birlikte benim de ilk kitabım Kurşunî Bir Siper (1980) yayımlandı ve şiir yolculuğuna adım attım” dedi.

Emre: Gurbet bir kuyudur

Hayatının önemli bir bölümünün Almanya’da geçtiğini söyleyen Gültekin Emre, “Gurbet bir kuyudur” dedi. Berlin'deki ilk tedirginliğini şiirlerinde anlatan Gültekin Emre, "Gidersem dönerim dersiniz ama gurbet bırakmaz sizi. Bir gün düşündüm dedim ki, nereye aitim ben? Anadilime aidim ama yaşam olarak nereye aitim? İşte o zaman anladım ki, dönülecek bir yer kalmamış. Döndüğüm yer burası değil” dizelerinin yer aldığı ‘Döndüğüm Yer Burası Değil” adlı şiirini okudu.

"Gezi direnişinizi içimde taşıyorum"

Gezi direnişinden etkilenerek Yürü Dur Boya adlı şiir kitabını kaleme aldığını da söyleyen Gültekin Emre, son kitabından şiirler okuyarak Gezi Direnişi’ni selamladı. Nefertem Kuartet’in eşsiz müzikleriyle birlikte unutulmaz bir gecenin altına imza atan Gültekin Emre’nin söyleşisinin ardından Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala sanatçılara katılımlarından dolayı teşekkür etti.