Nilüfer’in çocukları sanatla büyüyor

Nilüfer Belediyesi kentte,  kültür ve sanatı her kesime ulaştırmak için özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukları, sanatla buluşturuyor. Merkeze uzak mahallelerde yaşayan Nilüferli çocuklara 2015-2016 eğitim döneminde de İngilizce, gitar, ritim ve bağlama branşlarında eğitimler verildi. Hasanağa, Hasanağa Toki, Akçalar, İrfaniye, Çalı, Ürünlü, Görükle, Gökçe, Büyükbalıklı, Demirci, Gölyazı, Tahtalı ve Çematem' de 2015 yılı Ekim ayında başlayan eğitimler 2016 yılı Haziran ayının 2. haftasına kadar devam ediyor. Bu eğitimlere katılan toplam 455 öğrencinin  sosyal ve kültürel gelişimine sanat aracılığıyla katkı sağlanıyor.

Gölyazı’da geçtiğimiz Ekim ayından bu yana ücretsiz olarak düzenlenen ücretsiz gitar ve İngilizce eğitimini başarıyla tamamlayan çocuklar hünerlerini düzenledikleri yılsonu gösterisinde sergiledi. İnallar İlköğretim Okulu’nda düzenlenen gösteri büyük beğeni topladı. Yılsonu gösterisinde, talepleri üzerine bağlama dersi verilen okulun öğretmenleri  de yine aynı okuldaki öğretmenlerden oluşan kadın korosuna eşlik ederek güzel anlara imza attı.
Akçalar Fahriye Sayarel İlköğretim Okulu öğrencileri de Nilüfer’in Çocukları Sanatla Büyüyor” Projesi kapsamında aldıkları bağlama ve gitar eğitimlerinde öğrendiklerini yıl sonu gösterisinde sergiledi.

Öğrenciler sergiledikleri performansla büyük alkış topladı. Nilüfer Belediyesi yaz dönemi için talep gelen  mahallelerde gitar, bağlama, ritim ve İngilizce branşlarında eğitimlere devam edecek.