Nilüfer Sanat Atölyeleri çocukların ayağına gidiyor

Çocukların sanatın içinde yer alması ve nerede yaşıyor olursa olsun her çocuğun sanatın bir ucundan tutması adına yola çıkan Nilüfer Sanat Atölyeleri, kente uzak olan bölgelerde ücretsiz eğitimler düzenliyor.

Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce ilk olarak Gölyazı’da yaşama geçirilen yaz atölyelerinde drama, resim ve müzik eğitimleri verilmeye başlandı.

Gölyazı Ünallar İlköğretim Okulu’nda ileri resim tekniklerinin yanı sıra, yaz dönemi boyunca en az bir müzik aleti çalmayı öğrenecek olan çocuklar, hem eğlenme hem de öğrenme olanağı buluyor.
Nilüfer Belediyesi eğitmenleri eşliğinde haftada iki gün olmak üzere Eylül ayında kadar sürecek eğitimler, önümüzdeki günlerde Akçalar, Çalı, Kayapa, Hasanağa ve Görükle gibi merkeze uzak mahalle ve köylerde açılacak yaz atölyeleri ile daha çok çocuğa ulaşacak.

8-14 yaş arası çocukların başvurabileceği atölye çalışmalarının sonunda ise eğitimler boyunca ortaya konulan çalışmalar sergilenecek. Ayrıca müzik aleti çalmayı öğrenen miniklerin ailelerine bir de konser sürprizi olacak.