Nilüfer Çoksesli Korosu İzmir’den ödülle döndü

Yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda başarıya imza atan Nilüfer Çoksesli Korosu ödüllerine İzmir’de yenisini ekledi. 2. İzmir Polifonik Korolar Festivali’ne katılan Nilüfer Çoksesli Korosu festivalden ödülle döndü. Festival 17-19 Haziran 2016 tarihleri arasında Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlendi. 47 koronun katıldığı festival 3 gün sürdü. Festivalde sahne alan Nilüfer Çoksesli Korosu, Çav Bella, Ballad, Güzelleme, Ceviz Oynamaya Geldim isimli parçaları seslendirerek alkışları topladı. Festivalde yer alan korolar, Festival Değerlendirme Kurulu tarafından birbirleriyle yarışmaksızın; kendi dinletilerinde sergiledikleri sanatsal özelliklere göre değerlendirmeye tabi tutuldular. Yapılan değerlendirme sonucunda Nilüfer Çoksesli Korosu "Entonasyon”,  “Homojenlik” ve “Koro Tınısı Başarı" ödüllerine değer görüldü. Geçtiğimiz Mayıs ayında 4. Sansev İstanbul Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali'ne katılan Nilüfer Belediyesi Çoksesli Korosu burada da  “Entonasyon” ödülüne değer görülmüştü.