Engelli bireylerin hasat mutluluğu

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Çalışma Grubu işbirliğiyle Ürünlü Mahallesi’nde geçen nisan ayında faaliyete geçirilen Küçük Ölçekli Kent Bostanları’nda ürün elde edilmeye başlandı.

Ekolojik tarım koşullarına uygun üretimin yapıldığı Kent Bostanları’nda Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam ve Destek Merkezi katılımcıları da kendilerine ayrılan bahçede sebze ve meyve yetiştirdi.

Toprakla buluşma fırsatı yakalayan engelli bireyler Kent Bostanları'nda düzenli olarak ekim, dikim ve sulama yaptılar. Alandaki fiziksel düzenlemeler engelli bireylerin erişilebileceği şekilde düzenlendi ve böylece tüm engel gruplarından bireyler çalışmaya katkıda bulundu. Toprakla buluşma, sosyalleşme, doğayı tanıma imkanı bulan engelli bireyler  mayıs ayından itibaren her hafta pazartesi, çarşamba ve cuma günleri Kent Bostanları’na giderek arkadaşlarıyla birlikte bahçede ürün yetiştirme konusunda deneyim kazandı. Domates, salatalık, mısır, kabak, kavun, karpuz, soğan, nohut, fasulye gibi ürünleri Kent Bostanları’nda yetiştiren  Bizim Ev katılımcıları, verdikleri emeğin karşılığını  hasat yaparak aldı. Engelli bireyler yetiştirdikleri ürünleri hep birlikte topladılar ardından da sabah kahvaltısında tadına baktılar.

Ürün yetiştirmenin mutluluğunu yaşayan engelli bireyler bu mutluluğu eğitmenleriyle paylaştı.