Müziğin kalbi Nilüfer’de atıyor

Binlerce kişinin izlediği konserlerde coşku doruktaydı. Türkiye’nin en büyük müzik festivallerinden biri olan Nilüfer Müzik Festivali ikinci kez kapılarını müzik tutkunlarına açtı. Nilüfer Belediyesi, geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve Türkiye genelinde müzikseverlerin yoğun gösterdiği festivali bu yıl daha kapsamlı düzenledi. Balat Atatürk Ormanı’nda gerçekleşen ve 18 farklı ülkeden toplam 128 sanatçının yer aldığı Nilüfer Müzik Festivali binlerce kişiyi ağırlıyor. Dünyaca ünlü Belçikalı grup Oscar and The Wolf, Athena, Duman, Kultur Shock ve Mashrou' Leila gibi önemli isimlerin yer aldığı festival, katılımcılarına 3 ayrı sahnede 28 canlı performans ile toplam bin 530 dakika dolu dolu müzik vadediyor.

5 BİN KİŞİ ÇADIR KURDU

Festivalin ilk gününde sabah saatlerinden itibaren Balat Atatürk Ormanı’ndaki festival alanına giren yaklaşık 5 bin müzik tutkunu kamp alanına çadırlarını kurdu. Akşam saatlerine kadar çadır kurup alandaki stantları gezen katılımcılar konserlerin başlamasıyla kaliteli ve sınırsız müziğin keyfini yaşadı.

AÇILIŞ KONSERİ İLHAN ERŞAHİN’S İSTANBUL SESSIONS’DAN

Nilüfer Müzik Festivali’nin ilk konserini İlhan Erşahin's İstanbul Sessions verdi. Caz, rock ve dans müziğinin öğelerini bir araya getiren grup izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Dünyanın önde gelen saksafon sanatçılarından biri olan İlhan Erşahin ve grubu performansıyla tam not aldı.

KAAN TANGÖZE İZLEYENLERİ COŞTURDU

Festivalin ilk gününde Türk rock müziğinin en başarılı temsilcilerinden Duman grubunun solisti Kaan Tangöze de sahne aldı. İlk solo akustik çalışması “Gölge Etme” ile büyük beğeni toplayan Tangöze, konserde gönülleri bir kez daha fethetti. Hareketli parçalarıyla izleyenleri coşturan Tangöze, parçalarını zaman zaman seyirciyle birlikte söyledi.

HEY! DOUGLAS BAŞKA BİR DÜNYAYA GÖTÜRDÜ

Her geçen dakika coşkunun arttığı festivalin ilk gecesinde Hey! Douglas da sahne alan gruplar arasındaydı. Hey! Douglas 70'li yılların funk ve soul şarkılarını disco ritimleri ile birleştirip tekrar düzenleyerek izleyenlere farklı bir dünya sundu. Sahne performansı ile müzik severlere unutulmaz bir gece yaşatan Hey! Douglas, eski parçalara yaptığı mixler ile fark yarattı.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Binlerce gencin doyasıya eğlendiği festivalde güvenlik önlemleri de üst seviyede alındı. Festival alanında resmi ve sivil polis ekipleri, özel güvenlik görevlileri ve çok sayıda festival sorumlusu görev alıyor. Festival alanına girmek isteyen katılımcılar x-ray cihazından kontrol edilerek kabul edilirken, üst ve çanta araması da titizlikle gerçekleştiriliyor. Yine olası bir sorun da müdahale etmek üzere alanda revir ve ambulans ile NAK ekipleri de tedbir amaçlı hazır bekletiliyor.

BİN 530 DAKİKA DOLU DOLU MÜZİK

Nilüfer Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl “Dünyayı sev, geyiği öp, festivale gel” sloganıyla ilkini düzenlediği Nilüfer Müzik Festivali 4 Eylül’e kadar devam edecek. Geçtiğimiz yıl 60.000‘i aşan katılımı ile bu yıl kapasitesini 90 bine çıkaran Nilüfer Belediyesi, festival süresince katılımcılara eşsiz bir atmosfer eşliğinde müzik dolu dakikalar vadediyor. 200 bin metrekarelik dev festival alanında  ikinci gün Palmiyeler, Flört, Sena Şener, Kalben, Yok Öyle Kararlı Şeyler, Shefita, Can Gox, La chiva Ganvita,Gaye Su Akyol, Kultur Shock Babazula Ft. Seyyal Taner, Duman, Kabus Kerim sahne alacak.

Festivalin üçüncü günü olan 4 Eylül Pazar günü de çok değerli isimler müzik tutkunlarını karşısına çıkıyor. Bu isimlerden biri de dünyaca ünlü Belçikalı müzik grubu Oscar and The Wolf, hayranlarına muhteşem bir gece yaşatacak.

4 Eylül’de ayrıca Manuş Baba, Pinhani, Deniz Tekin, Mydy Rabycad, Kolektif İstanbul, La Sra. Tomasa, The Ringo Jets, Mashrou’ Leila, Ayyuka, Ceylan Ertem ve Athena katılımcılara müzik ziyafeti sunacak.

Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinden müzikseveri Bursa’da buluşturan festival; müzik dışı etkinlikler, sürprizler ve yarışmalar ile katılımcılara bambaşka bir festival deneyimi sunuyor.

EN SÜSLÜ GEYİK BU FESTİVALDE

Yaklaşık 2 bin kişinin görev aldığı festival süresince, katılımcılar için çeşitli yarışmalar da düzenleniyor. Bu yarışmalardan biri de  “Süslü Geyik Kostüm Yarışması”.  “#süslügeyik Kostüm Yarışması” etkinliği ile festivalin en süslü geyiği sosyal medya platformunda jüri değerlendirmesi sonrası seçilecek.  İster takım halinde ister bireysel yarışmada yer almak isteyen katılımcılar, alanda kurulacak çadıra kayıt olduktan sonra kostümlerini sosyal medyada #süslügeyik ya da #suslugeyik hashtagleri ile paylaşarak jüri tarafından bir elemeden geçiyor. Kazanan katılımcı Nilüfer Belediyesi tarafından belirlenen sürpriz ödülünü alacak.

BOZBEY: BARIŞ İÇİN MÜZİK

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, festivalin, iyi kalpler için, hayatın zor anlarında kavga etmek ya da kavga dinlemek yerine, şarkı söylemek isteyenler için bir mola olduğunu ifade etti. Başkan Bozbey, “Daha ilk yılında ödüllere doymayan bir organizasyon olan Nilüfer Müzik Festivalimiz, aslında hepimizin ne kadar müziğe ve onun getirdiği birlikteliğe ihtiyacımız olduğunu ispatladı. Geçen yıl ‘Dünyayı sev, geyiği öp, festivale gel’ sloganıyla yola çıkmıştık ve bu yıl da kenti müzikle doldurmak istiyoruz. Balat Atatürk Ormanı’nda yoğun, yorgun ve kederli günleri bir kenara bırakarak müzik aracılığıyla barış, birlik, beraberlik duygularını güçlendirmek istiyoruz. Bunun için tüm müzik tutkunlarını festivalimize bekliyoruz” dedi.

ULAŞIM KOLAYLIĞI

Biletleri Biletix’ten satılan Nilüfer Müzik Festivali için ulaşım oldukça kolay. Bursa dışından da müzik tutkunlarının büyük ilgi gösterdiği festival süresince Nilüfer Belediyesi ulaşım desteği sağlıyor.  İsteyenler kentin belli noktalarında sağlanan festival süresince sağlanan servislerle Balat Atatürk Ormanı’na ücretsiz olarak ulaşabiliyor. Servis lokasyonları ve saatleri ile ilgili detaylı bilgiye www.nilufermuzikfestivali.com adresinden ulaşılabilir.