Akçalar Rahvan At Yarışları nefes kesti

Nilüfer Belediyesi’nin ata sporlarının yaşatılması ve geniş kitlelere yayılması için her yıl gerçekleştirdiği Akçalar Rahvan At Yarışları bu yıl 9’uncu kez düzenlendi. Akçalar Mahallesi Hisartepe Yarış Alanı’nda düzenlenen 9. Akçalar Rahvan At Yarışları’na hem katılım hem de seyirci ilgisi büyüktü. 10 kategoride düzenlenen yarışlara 108 at katıldı. Nefes nefese geçen yarışları Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı Mustafa Küçükmeral, Nilüfer Belediyespor Kulübü Başkanı Ali Karamık, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş izledi. 21 bin 750 lira ödül verilen yarışlarda Baş kategorisinde büyük çekişme yaşandı. Heyecanlı geçen yarışta birincilik ipini Cengiz Cenk göğüsledi. Hasan Aslandağ ikinci, Ali Çelik de üçüncü oldu. Baş Altı kategorisinde ise bitiş çizgisine birlikte giren Taner Pınar ve Ali Dedeoğlu birinciliği paylaştılar. Büyük Orta kategorisinde Mehmet Barut, Küçük Orta kategorisinde Ahmet Çukurova,  Deste kategorisinde Aşçı Halil İbrahim, 4 yaşlı taylarda Kamil Aşan, 3 yaşlı taylarda Yakup Serçe, Tozkoparan da Ali Dedeoğlu, Yerli Dolu Dizgin kategorisinde Murat Ürkek birinci oldu.

Kadınlar kategorisine büyük ilgi

Geçen ay Kayapa’da yapılan yarışlarda kadınlar kategorisini düzenleyerek Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Nilüfer Belediyesi, Akçalar’da da kadınlar kategorisinde yarış düzenledi.  Kadınlar kategorisine 8 kişi katılarak, heycanlı bir yarış ortaya koydu. Büyük ilgi gören yarışların sonunda Kadınlar kategorisinde Melike Özpınar birinci, Büşra Yılmaz ikinci, Sudenur Aydın üçüncü oldu. Nilüfer Belediyesi olarak ata sporlarının yaşatılması için çaba gösterdiklerini belirten Nilüfer Başkan Mustafa Bozbey “Amacımız ata sporlarımızı yapanları tek bir çatı altında bir araya getirmek. Bu konu ile ilgili Hazine Müsteşarlığımız ile görüşmeler devam ediyor. Nilüfer’deki yarışların en önemli özelliği kadınlarımızın yarışıyor olması. Bir ilki gerçekleştiren kadınlarımız ve genç kızlarımızı kutluyorum. Kadınlarımızın spordan, sanata her alanda var olması için desteklerimizi sürdüreceğiz” dedi.