Nilüfer’de Balkan Panayırı coşkusu

Farklı kültürlerin buluştuğu, birlik ve beraberlik duygularının güçlendiği panayırın ilk gününde konser veren Burhan Öcal-Trakya All Stars izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Balkan kültürünü tüm zenginlikleriyle yaşatmak  amacıyla bu yıl altıncısı düzenlenen Nilüfer Görükle Balkan Panayırı geniş katılıma sahne oluyor.

Panayır coşkusunun yaşandığı etkinlikte yerli ve yabancı çok sayıda sanatçı da katılımcılara eğlenceli saatler yaşatıyor.

Ballkan Mahallesi Pazar Alanı’nda düzenlenen ve  iki gün sürecek olan etkinliğe katılım yoğundu. Panayırın ilk günü DJ Samet&Murat’ın eşsiz performansıyla başladı. Nilüfer Roman Orkestrası müzikleriyle izleyenleri coştururken, Nilüfer Belediyesi Halk Dansları da sergilediği performansla alkış aldı.

Panayıra katılanlar Turgay Paksoy ve Ekibi’nin gösterisiyle coşarken, kurulan stant ve oyun alanlarında da eğlence dolu anlar yaşadılar.

Panayırın açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı. Başkan Bozbey panayırda Balkanlar’dan gelen konukları ağırladı. Kırcaali Hak ve Özgürlükler Hareketi İl Başkanı İzzet Şaban ve Ardino (Eğridere) Meclis Başkanı Sezgin Bayram, Kirkova Belediye Başkanı Şinasi Süleyman, Cebel Belediye Meclis Başkanı Seyfi Mehmetali  Görükle Balkan Panayırı’na katılarak halkla bir araya geldiler.

Konuklarla birlikte panayır alanını gezen Başkan Bozbey stantlardan da alışveriş yaptı.

BOZBEY: ORTAK KULTUR OLUSTURMA ORNEGI

Açılış töreninde halka seslenen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Balkan Panayırı’nın her yıl daha da büyüyerek farklı kültürlerin ortak buluşma noktası haline geldiğini ifade etti. Başkan Mustafa Bozbey, “Bildiğiniz gibi Nilüfer’de Balkanlar’dan ve Türkiye’nin dört bir yanındaki çeşitli kentlerden göç edenlerin sayısı oldukça fazla.

Bu durum büyük bir zenginlik, bir kültür şöleni demek. Nilüferliler birlikte yaşamanın, renkli bir yelpazeden, ortak kültür oluşturmanın örneğini sunuyor. Biz, Nilüfer Belediyesi olarak düzenlediğimiz etkinliklerle, insanlarımız arasındaki kaynaşma ve dayanışma ruhunu güçlendirmeye özen gösteriyoruz. Hatta yalnızca kendi insanlarımızla değil, kültürüne akraba olduğumuz, aynı coğrafyayı paylaştığımız diğer ülke insanlarıyla da barışı, kardeşliği dünyaya haykırıyoruz. Bu etkinliklerin amacı insanlarımız arasında birlik ve beraberlik duygularını pekiştirme, kimseyi ötekileştirmeden bir arada olabilme ruhu oluşturmaktır. Bu ruha, bugün, içinde bulunduğumuz bu ortamda her zamankinden daha çok ihtiyacımız var” dedi.

“İKİ HALK BİRİBİRİNE SAHİP ÇIKMALI”

Kırcaali Hak ve Özgürlükler Hareketi İl Başkanı İzzet Şaban da gecede söz alarak Başkan Bozbey ve Nilüfer Belediyesi’ne davetinden dolayı teşekkür etti. Şaban, “Bizlere Bulgaristan’da her zaman destek veriyorsunuz hepinize teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonlar kardeşliğimizi pekiştiriyor, bizleri daha da yakınlaştırıyor. Her zaman böyle ortamlarda bulunmayı diliyoruz” diye konuştu.

Kirkova Belediye Başkanı Şinasi Süleyman da etkinlikte olmaktan dolayı mutluluğunu dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti. Süleyman, aynı toprakların insanı olduklarını belirterek, iki halkın bir birine her zaman sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

BURHAN ÖCAL COŞTURDU

Görükle Balkan Panayırı’nın en renkli  anları Burhan Öcal-Trakya All Stars konserinde yaşandı. Ünlü darbukatör Öcal ve ekibi performanslarıyla panayır katılımcıları coşturdu. Çok sayıda katılımcı haraketli müziğe oyunlarıyla eşlik etti. Darbukasını adeta konuşturan Burhan Öcal izleyenleri keyifli anlar yaşattı. Coşkunun  zirveye çıktığı gecenin sonunda

Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Okumuş  Burhan Öcal ve ekibine çiçek vererek teşekkür etti.