NİLSEM’e profesyonel yaklaşım

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Rotary 2240. Bölge Federasyonu Başkanı İsmail Rodoplu, Federasyon Başkan Yardımcıları, bölge görevlileri ve geçmiş dönem federasyon başkanlarından Ahmet Gürmeriç’i Halk Evi’nde bulunan makamında ağırladı.

‘Rotary insanlığa hizmet eder’ anlayışıyla projeler ürettiklerini kaydeden Federasyon Başkanı Rodoplu, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Rodoplu, “Bu sene iki konu üzerinde yoğunlaşmak istiyoruz. Cumhuriyet ve Kazanımları adını verdiğimiz yeni bir komite kurduk. Gençlere ve halka yönelik çalışmalar yapmak istiyoruz. 28 Ekim’de Cumhuriyet Kazanımları Çalıştayı gerçekleştireceğiz ve akademik olarak bu konuyu ele alacağız” dedi.

Nilüfer Belediyesi Sürekli Mesleki Eğitim Merkezi  (NİLSEM) kurucularından Ahmet Gürmeriç de yeni kurulan NİLSEMDER hakkında bilgi verdi. Ahmet Gürmeriç,  NİLSEMDER’in iktisadi işletmesini kurduklarını ve ürünlerin pazarlanması ile markalaşmaya gideceklerini belirtti.

Projenin detaylarını aktaran Gürmeriç, “NİLSEM Akademi olarak bir girişimcilik programı geliştirdik. ‘Benim Bir Fikrim Var’ adında bir yarışma düzenleyeceğiz. Bu yarışmadan orijinal fikri olanları programa dahil edeceğiz ve sertifika programından sonra katılımcılara özel bir sertifika vereceğiz. Girişimciliğe profesyonel olarak yaklaşacağız” dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de “Profesyonel bir bakış açısıyla NİLSEM’de üretilen ürünlerin pazarlanabilir duruma gelmesi gerektiğinin altını çizdi. Bozbey, “Projeler geliştirilerek Avrupa Birliği fonlarından yararlanılması gerekiyor” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı İsmail Rodoplu, Federasyon flaması ve Gülpare Reliğ’in Özsoy Operası’nın CD’sini hediye etti.