Bozbey: “Bütçemizin ağırlıklı kısmı kendi öz kaynaklarımız”

CHP Kadın Kolları Başkanı Ayşe Şahin’in de yer aldığı davette, Nilüfer Belediyesi’nin çalışmaları hakkında kısa bir sunum yapan Bozbey, ”Eğitim-bilim, kültür-sanat ve spor hedefleri doğrultusunda çalışmalara devam ederken, Nilüfer’deki gelişim ve değişimi özellikle kadınlar, çocuklar ve dezavantajlı grupları dikkate alarak planlıyoruz,”diye konuştu. “Demokrasi projesi” olarak nitelendirdiği ve Türkiye’de ilk defa Nilüfer’de uygulanan Mahalle Komiteleri çalışmasının her geçen gün daha aktif hale geldiğini kaydeden Bozbey, ”barışın projesi” olarak tanıttığı Anadolu Arastası hakkında da bilgi verdi. Altyapı çalışmalarında DSİ ile yaşanan sorunun 8-9 aylık gecikmeye neden olduğunu, ancak çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Bozbey, ”81 ilin yaşayan mimari yapılarının yer alacağı, Balat’taki 163 bin metrekarelik alanda kooperatif ürünlerinin sergileneceği bölümlerin yanı sıra, kültür merkezleri, konferans salonları, piknik alanları, çarşıları, kütüphane ve havuzları ile eşsiz bir hizmeti hayata geçireceğiz,” dedi. Bozbey ayrıca, bölgede uluslararası turnuvaların düzenlenebileceği 25 bin metrekarelik alanda oluşturulacak tenis kortlarının Nilüfer’e yeni bir heyecan katacağını ifade etti. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarına belediyenin mali yapısı hakkında da bilgi veren Bozbey, “Bursa’ya farklılık katan projelerimizi hayata geçirirken bütçe dengesine ve stratejik planlarımıza uygunluğa büyük önem veriyoruz. Bütçemizin sadece %17’sini devletten gelen pay ile, geriye kalan %83’lük kısmını ise belediyemizin vergi, emlak, ruhsat gibi gelirleri ile öz kaynaklarımız sayesinde oluşturuyoruz,”dedi. Konuşmanın sonunda dernek başkanı Olgun Bilir Başkan Bozbey’e teşekkür plaketi sundu.