Nilüfer’de 18 bin çilek fidesi toprakla buluşuyor

Nilüfer Belediyesi’nin 2015-2019 Stratejik Planı’nda yer alan tarımsal ürün çeşitliliğinin ve kapasitesinin arttırılmasına yönelik projesi kapsamında Unçukuru Mahallesi’nde 18 bin adet çilek fidesi dağıtıldı. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olan ve isteyen çiftçilerin belirlenmesinin ardından San Andreas ve Monterey çeşidi fideler Nilüfer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından üreticilere teslim edildi.

Geçtiğimiz yıl Nilüfer’in Atlas ve İnegazi Mahalleleri’nde başlatılan tarımsal ürün çeşitliliğinin ve kapasitesinin arttırılması projesi bu sene Unçukuru Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Unçukuru Mahallesi’nde muhtar önderliğinde istekli çiftçiler belirlenerek Nilüfer Belediyesi tarafından proje geliştirildi. Proje kapsamında çiftçilere damlama sulama borusu ve malç örtüsü de temin edildi. Çiftçilerin tespit edilen üretim alanlarında toplam 18 bin adet çilek fidesi toprakla buluşturulmak üzere verildi. Geçimini çoğunlukla hayvancılık ve ormancılıkla sağlayan Unçukuru Mahallesi’nde Nilüfer Belediyesi’nin destekleriyle başlatılan çilek üretimi vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.