Nilüfer’de kadınlar şiddete karşı tek ses oldu

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde kadına yönelik şiddetin son bulması ve bu konuda farkındalığı artırmak amacıyla yürüyüş düzenledi. “Sus Sus Nereye Kadar?” sloganıyla gerçekleşen yürüyüşte kadınlar, hep bir ağızdan “Şiddete boyun eğmeyeceğiz” dediler. FSM Bulvarı’ndaki Nilüfer Kent Konseyi önünden başlayan ve çok sayıda kadının katılım gösterdiği yürüyüşte, Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey, Nilüfer Belediye Meclisi’nin kadın üyeleri, Nilüfer Belediyesi’nin kadın çalışanları, Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri de yer aldı.

Ellerinde “Yaşasın kadın dayanışması”, “Kadınlar vardır, öz savunma haktır”, “Yemek kimin umrunda, dünya benim omzumda” yazılı dövizler taşıyan grup sloganlar eşliğinde Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı. Yürüyüşe katılan kadınlar adına açıklamayı, Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nebahat Ulugül okudu.

“HİÇBİR KARANLIK GÜÇ ÖNÜMÜZDE DURAMAZ”

Her yeni güne, “Bugün acaba daha kötü ne olabilir ki” diyerek uyandıklarını belirten Ulugül, “Kadınların öldürüldüğü, trans kadınların yakıldığı, kız çocuklarının istismarcısıyla evlendirilmeye çalışıldığı ve yine sabrımızın sınandığı günler bunlar. Şiddetin boyutu her geçen gün büyüyor, gericilik hızla yayılıyor. Çeşitli kurumlarda yaşanan çocuklara yönelik istismar vakalarının üstü örtülüyor. Türkiye’nin gündemini ayağa kaldıran çocuk yaşta evliliği onaylayan yasa tasarısı, mücadele sonucu komisyona geri çekildi. Arkasından da tecavüzcülere af getiren önerge, kadınların mücadelesi sonucu iptal edildi. Bizler biliyoruz ki, birlik ve dayanışma ruhuyla hareket ettiğimizde hiçbir karanlık güç önümüzde duramaz” dedi.

Kadınların tüm sosyal alanlardan soyutlanmaya çalışıldığını ve eve hapsedilmek istendiğini vurgulayan Ulugül, “Kadınlar iş yaşantısında olsa dahi, 4 milyonu hiçbir sosyal güvencesi olmadan kayıt dışı çalışıyor. Bu sayı mülteci kadınlarla birlikte daha da artıyor” şeklinde konuştu.

“MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Çocukların ve kadınların çığlığı olmaya devam edeceklerini kaydeden Ulugül, “Kadınlar öldürülmeyinceye, çocukların gözünden bir damla yaş süzülmeyinceye, trans, biseksüel, lezbiyen kadınlar ayrımcılığa uğramayıncaya, tüm mülteci kadınların yurdu dünya oluncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Biz hakkımız olanı, eşitliği, özgürlüğü, adaleti istiyoruz. Bunu sağlayana dek mücadeleye devam. Sokaklarda ve meydanlarda olmaya devam. Yeryüzü emeğin ve mücadelenin yüzü oluncaya dek yaşasın kadın dayanışması” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından kadınlar, Nilüfer Bando eşliğinde halaylar çekti.