Nilüfer’de karla mücadele ekipleri teyakkuzda

Nilüfer Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Karla Mücadele Ekipleri, kırsal bölgelerde kar yağışı nedeniyle kapanan yollarda geçtiğimiz haftadan bu yana aralıksız çalışıyor. 7/24 aralıksız çalışan ekipler, kapanan çok sayıda yolu açarak vatandaşları mahsur kalmaktan kurtardı. Kar yağışının etkili olduğu günden itibaren yaklaşık bin ton tuz kullanarak Nilüfer’in kırsal mahallelerinde ulaşıma kapalı yol bırakmayan yüz kişilik ekip, 20 kar küreme makinası ve 12 tuz aracı ile hummalı bir çalışma içinde.

Kar nedeniyle mahsur kalan vatandaşların yardımına koşan Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Karla Mücadele Ekipleri son operasyonu Dağyenice’de gerçekleştirdi.Dağyenice Mahallesi’nde yaşayan bir ailenin 10 gündür bağ evinde mahsur kaldıklarını bildirmesi üzerine ekipler harekete geçti. Ekipler, yaklaşık bir metreyi bulan karla kapalı yolu kısa sürede açtı. Evlerinde mahsur kalan aile de yolların açılmasıyla  rahat nefes aldı.

Nilüfer Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, Bursa Valiliği’nin,  kenti yeniden etkisi alacak kar yağışına ilişkin yaptığı  uyarı üzerine de teyakkuza geçti. Hazır bekleyen ekipler vatandaşların 444 16 03 numaralı telefondan kendilerine ulaşabileceğini kaydetti.