İmzalar mesleki eğitimin geliştirilmesi için atıldı

Nilüfer’de mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi için önemli bir adım atıldı. Nilüfer İlçe Kaymakamlığı, Nilüfer Belediyesi, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği ile TMMOB Makina Mühendisleri Bursa Şubesi ve Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası temsilcileri Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu Çalışmaları protokolünün altına imza attı. Nilüfer İlçe Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen protokol töreninde Nilüfer’de mesleki eğitim veren okulların temsilcileri de yer aldı.

Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu’nun amacının ‘kaliteli eleman’ yetiştirmek olduğunu kaydeden Nilüfer İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç, protokole imza atan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Kılıç, “İlçemizde hem sektörün, hem sanayicilerimizin hem de meslek odalarımızın katkılarıyla eğitim çıtamızı bir üst seviyeye çıkarabiliriz. Bu protokolle sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda gençlerimizi yetiştirme ve geliştirme yönünde önemli adım atmış olacağız” dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Nilüfer’de teknik okula giden öğrenci sayısının 7 bin olduğunu söyleyerek protokolün önemine dikkat çekti. Nitelikli iş gücünün nitelikli personelle olabileceğini kaydeden Bozbey, kurul aracılığıyla mesleki ve teknik eğitimin yerel ve bölgesel ihtiyaçlarının karşılanacağını açıkladı.

Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu ile ilgili yapılan sunumun ardından Nilüfer İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Arif Tak, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, TMMOB Makina Mühendisleri Bursa Şubesi adına Serdar Sönmez ve Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez protokolü imzaladı.