Nilüfer Belediyesi zabıta ekiplerinden dilenci operasyonu

Nilüfer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı 3 ekip, kentte bulunan cami önlerinde ve trafik ışıklarında dilenen kişilere ve seyyar satıcılara göz açtırmadı. Ekipler, cuma namazı öncesi vatandaşlara duygu sömürüsü yaparak para isteyen kişiler ile seyyar satıcılara izin vermedi. İhsaniye, Barış, Fatih Sultan Mehmet, Karaman camileri başta olmak üzere çeşitli camilerde ve vatandaşların yoğun olarak kullandığı yol güzergâhları üzerinde dilenen 3’ü çocuk toplam 20 kişi, yakalanarak Nilüfer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne getirildi. Ekipler, aralarında Suriye uyrukluların da bulunduğu dilencilerin üzerinden çıkan paralara el koyarak gerekli işlem ve incelemenin ardından kişileri serbest bıraktı. Yakalanan kişilerin yanlarında bebeklerinin olması da dikkat çekti.

Vatandaşların duygularını suistimal ederek paralarını almaya çalışan kişilere göz açtırmayacaklarını belirten Nilüfer Belediyesi Zabıta Müdürü Tan Gündüz, operasyonların devam edeceğini söyledi.