Nilüfer Çok Sesli Korosu’na altın madalya

Nilüfer Belediyesi tarafından kurulan ve hem ulusal hem de uluslararası alanda çok sayıda ödülün sahibi olan Nilüfer Çok Sesli Korosu başarılarına bir yenisini ekledi.

1-5 Şubat 2017 tarihleri arasında Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen “Grand Prix Of Nations Berlin 2017” festivaline katılan Nilüfer Çok Sesli Korosu, altın madalya ile döndü.

Aralarında Çin, Almanya, Rusya, İsveç, Arjantin, Brezilya’nın da yer aldığı 15 ülkeden 30 koronun katıldığı festivalde, Nilüfer Çok Sesli Korosu folklorik kategoride yarıştı.

Şef Zeynep Göknur Yıldız yönetimindeki koro, festivalin Berlin Filarmoni  Kammermusiksaal Salonu’nda yapılan açılış konserinde final korosu olarak sahne aldı ve büyük beğeni topladı.

Nilüfer Çok Sesli Korosu ve Berlin Radyo Korosu’nun da yer aldığı yarışmacı korolar, birlikte Eriks Ešenvalds’ın "Proclamation" adlı parçasını seslendirdi.

Nilüfer Çok Sesli Korosu,  Berlin Filarmoni Kammermusiksaal Salonu’nda düzenlenen folklorik kategoride 8 koro ile yarışarak altın madalya kazandı.

Düzenlenen ödül töreninde Grand Prix - Folklorik kategoride altın madalya alan koro, aynı akşam gerçekleşen gala konserinde Avrupa’nın en iyi 8 korosu ile birlikte konser de verdi.

Nilüfer Çok Sesli Korosu, festival kapsamında ayrıca St. Matthäus Kilisesi’nde, 5 farklı ülkenin katılımı ile gerçekleştirilen dostluk konserinde de yer alarak türkülerin çok sesli düzenlemelerinden örnekler sundu.