Ongun: Kalemimle gençlere destek oldum

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuklara Kitap Söyleşileri’nin bu ayki konuğu Yazar İpek Ongun oldu. Türkiye’nin en sevilen gençlik romanı yazarlarından biri olan İpek Ongun’un, Nâzım Hikmet Kültürevi’nde ve Üçevler Kütüphanesi’nde gerçekleştirdiği iki ayrı söyleşiye farklı okullardan toplam 415 öğrenci katıldı.

Usta yazar,  söyleşide hem gençlere öğütlerde bulundu hem de mesleki tecrübelerini paylaştı. Öğrencilere bol bol kitap okumalarını tavsiye eden Ongun, Nutuk, biyografi ve çeşitli coğrafyalara ait tarihsel kitapların insanı geliştireceğini ifade etti. Bir konu belirleyerek onun üzerine detaylı okuma gerçekleştirmenin daha faydalı olacağına dikkati çeken Ongun, kendisinin de yazmadan önce gözlem ve araştırma yaptığını ifade etti. Kitaplarını yaklaşık iki yıla yakın zamanda yazdığını söyleyen Ongun, karakterleri içinde hissederek oluşturduğunu belirtti. Gençlik romanı üzerine eksikliği görerek bu alanda yazmaya başladığını söyleyen Ongun, “Bu alanda yazmak konusunda başta tereddütlerimiz vardı. Ancak kalemimle gençlere destek olmak istedim. Çünkü gençlik dönemi zor bir dönem. Karar alma başındasınız, değişim, gelişim dönemi. Ben de kalemimle bu dönemdeki gençlere hizmet etmek istedim. Gördüğüm destek ve sevgi bugün beni çok memnun ediyor”, dedi.

Söyleşiye katılan öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Ongun, daha sonra “Yaş On Yedi” adlı kitabını  imzaladı. Söyleşi sonunda Nilüfer Belediye Başkan Vekili Fırat Emiroğlu da Başkan Mustafa Bozbey adına Ongun’a teşekkür ederek, yazarın özel tasarım portresini hediye etti. Sevilen yazar İpek Ongun, öğleden sonra da Üçevler Kütüphanesi’nde okurlarıyla buluştu.