NİLSEM kursiyerleri ödüllendirildi

Nilüfer Belediyesi ve Bademli Rotary Kulübü iş birliğiyle Nilüfer Sürekli Eğitim Merkezi’nde (NİLSEM) kadınlar için düzenlenen “Dikiş Teknikleri ve Kadın Giysileri Dikimi” kursu sona erdi. Bademli Rotary Kulübü Başkanı Umut Önel ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile düzenlenen törende kursiyerlere hem sertifikaları hem de hediyeleri verildi.

ON’a projesi kapsamında Eğitmen Nilgün Var yönetiminde kurs alan 31 kadın kursiyere hediye ve sertifikaları Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Başkan Danışmanı Dr. Sibel Özer ve Bademli Rotary Kulübü Başkanı Umut Önel verdi.

Törende konuşan Bademli Rotary Kulübü Başkanı Umut Önel, “Kadınlarımızı kendi ayakları üzerinde görmek bizim en önemli amaçlarımızdan biri. Bu projede pek çok destek gördük. Projemiz amacına ulaştı diye düşünüyoruz. Nilüfer Belediyesi’ne böyle bir organizasyona imza attığı ve bize de projeye katkı sunma imkânı verdikleri için Başkan Bozbey ve ekibine teşekkür ediyoruz. Eğitim, halkla ilişkiler konusunda güzel bir projeye imza attığımız için mutluyuz. Burada hazırlanan müfredat programı doğrultusunda dönemin sonunda kursiyerlerimiz etek, pantolon, gömlek, elbise ve ceket dikebilecek düzeye getirildi. Daha eğitimler devam ederken, Bursa’da düzenlenen kermeslere ürünleriyle katıldılar. Bu sayede hem ürünlerini satıp ev ekonomilerine katkıda bulundular, hem de yeni müşterilere ulaşıp sipariş alabildiler” dedi.

Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Dr. Sibel Özer de kurum olarak kadın ve istihdamına çok önem verdiklerini belirterek, “Bademli Rotary ve Nilüfer Belediyesi olarak çok güzel bir projeye imza atıldı. Kursiyerlerimiz bu kurs sonunda önemli bir meslek edindiler ve ekonomik bağımsızlıklarını kazandılar. Emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından başarılı 10 kursiyere dikiş makinesi ve ütü hediye edilirken diğer kursiyerlere de dikiş seti verildi.