Nilüfer Belediye Meclisi’nde ihtisas komisyonları belirlendi

Nilüfer Belediye Meclisi aylık olağan toplantısını Nilüfer Barış Meclisi’nde yaptı. Mustafa Bozbey başkanlığında yapılan toplantıda gündeme geçilmeden önce Suriye’nin Türkiye sınırındaki İdlib vilayetinde, Esad rejimi tarafından düzenlenen kimyasal saldırı kınandı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu 100’ün üzerinde kişinin hayatını kaybettiği saldırıya, Nilüfer Belediye Meclisi adına tepki gösterdi. Başkan Mustafa Bozbey şöyle konuştu: “Kimyasal bir saldırı neticesinde, böyle insanlık dışı bir olay yaşandı. Dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın, insanlık dışı bir olaydır bu. Kim yapmış olursa olsun bunu kınıyoruz. Bir insanın bunu yapacağını düşünmek mümkün değil. Nilüfer Belediye Meclisi olarak Suriye’deki bu vahşeti hep beraber kınadığımızı kamuoyuyla da paylaşmak istiyorum.”

Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Sözcüsü İsmail Hakkı Kavurmacı da saldırıya tepkilerini dile getirdi. Kavurmacı, “Suriye’nin İdlib kentinde aralarında çocukların da bulunduğu 100’ün üzerinde insan, katiller tarafından katledildi. Çok acı ve dramatik bir durumla karşı karşıyayız. Yüreğimiz yanıyor. Bu vahşeti Nilüfer Belediye Meclisi olarak hep birlikte kınamak istiyoruz. Allah’ın laneti zalimlerin üzerine olsun” dedi.

Encümen ve ihtisas komisyonlarına üye seçildi

Nilüfer Belediye Meclisi toplantısında encümen ve ihtisas komisyonlarına üyeler de seçildi. Gizli oy ile yapılan Nilüfer Belediye Meclisi Encümen üyeliklerine, Naci Kale, Zekeriya Işık ve Muhammet Aydın seçildi.

İhtisas komisyonlarına üye seçimi ise açık oylama ile yapıldı. Yapılan oylama sonucunda ihtisas komisyonları şöyle oluştu:

Plan Program ve Bütçe Komisyonu Üyeleri: Rahşan Duygu Tursun, Berna Hacer Bilici, Atakan Çorbacı, Muhammet Aydın ve Gökhan Yıldız.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyeleri: Turgay Erdem, Fırat Emiroğlu, Hanife Demirezen Güler, Ali Kızılkaya ve Celil Çolak.

Hukuk Komisyonu Üyeleri: Nilgün Berk, Pınar Göz, Ferhat Yıldırım, Hanife Demirezen Güler ve Orhan Çiçek.

Sağlık ve Spor Komisyonu Üyeleri: Atakan Çorbacı, Ali Uçar, Ahmet Kılıç, Naci Kale ve Muhsin Uğur Karabaş.

Eğitim, Bilim ve Teknoloji Komisyonu Üyeleri: Aysel Okumuş, Meral Altuntaş, Ahmet Kılıç, Kemal İvgen ve Mürsel Durmaz.

Kültür, Sanat ve Turizm Komisyonu Üyeleri: Fırat Emiroğlu, Pelin Sevgi, Kemal İvgen, Pınar Göz ve Ali Önder.

Katılımcılık ve Eşitlik Komisyonu Üyeleri: Rahşan Duygu Tursun, Aysel Okumuş, Nilgün Berk, Pelin Sevgi ve Başak Hekimoğlu.

Çevre ve Kırsal Alan Komisyonu Üyeleri: Meral Altuntaş, Berna Hacer Bilici, Şemsi Oğuz, Lütfü Günenç, Numan Çakır.

Ticaret ve Sanayi Komisyonu Üyeleri: Ferhat Yıldırım, Zekeriya Işık, Mustafa Öztürk, Lütfü Günenç ve Gökhan Dinçer.

Seçimlerin ardından Nilüfer Belediye Meclisi gündemdeki maddeleri görüşerek karara bağladı.